Bağcılar'da bir iş merkezinde alacak verecek meselesi yüzünden çıkan silahlı çatışmada bir kişi öldü, 2 kişi yaralandı.


 Olayı gerçekleştiren kişiler kaldırıldıkları hastanede suçlarını itiraf etti. Ancak polis olay yerindeki güvenlik kamera görüntülerinin silindiğini tespit edince, 9 kişiyi gözaltına aldı. Silinen güvenlik kamera görüntülerine ulaşmak için çalışmalar sürüyor.

POLİS YOĞUN SİLAH SESLERİ ÜZERİNE İŞ MERKEZİNE GİTTİ

Bağcılar, Taşocağı Caddesi, Özlem Sokakta bulunan bir plazanın 6.katında ,29 Haziran 2016 tarihinde meydana gelen olayda, polis yoğun silah sesleri geldiği ihbarı üzerine olay yerine gittiğinde Sabri Kayış’ın cesediyle karşılaştı. Olay yerinde ayrıca yaralı olarak bulunan Saadettin P. ve Bayram B. hemen hastaneye kaldırıldı. Özel bir hastanede tedavi altına alınan şüpheliler suçlarını itiraf ederek cinayeti kendilerinin işlediğini söyledi.

5 BİN TON DEMİR YÜZÜNDEN HUSUMET OLUŞMUŞ

Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada olayın inşaat malzemeleri satan ve inşaat işleri yapan iki firma arasında 5 bin ton inşaat demiri yüzünden oluşan alacak verecek meselesi yüzünden meydana geldiği tespit edildi. Firmasının taahhüt ettiği demirleri teslim etmediği, peşin aldığı çekleri ise tefeciye verdiği öğrenildi. Bunun üzerine zarara uğrayan şirketinin parasını bir kısmını geri aldığı ancak 3 milyon liralık kalan bakiye için iki grup arasında uzun süredir tartışma yaşandığı tespit edildi.

GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİN SİLİNDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Polis olayla ilgili yaptığı soruşturmada işyeri güvenlik kameralarından cinayet anının silindiğini tespit etti. Bu gelişme üzerine olay sırasında binada bulunduğu tespit edilen iki şirketin sahiplerinin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler kamera görüntülerinin nasıl silindiğini bilmediklerini söyledikleri öğrenildi.
Şüpheliler adliyeye sevk edilirken, polis silinen kamera görüntülerine ulaşmak için bilgisayarlar üzerinde incelemenin sürdüğünü söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr