Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden genç mucit Dr. Canan Dağdeviren, kişisel Twitter hesabından Harvard Üniversitesi’nde ağırlanan ünlü evrenbilimci ve fizik profesörü Stephen Hawking ile fotoğrafını paylaştı. ABD bilim dünyasının “Çılgın Türk kızı” diye bahsettiği Dağdeviren, Twitter’da yüzlerce beğeni alan fotoğrafın altına, “Harvardlılar buluşmasında kahramanlarımdan birini, Profesör Hawking’i ağırlamak tam anlamıyla olağanüstüydü” diye not düştü.

‘Bırakın yıldızlar parlasın’

Harvard Üniversitesi’nde gerçekleşen konferansta Hawking, teorisinin odağında yer alan kara delikler ve ‘Bilgi Paradoksu’nu anlattı. Konferansta Hawking’in konuşmasını dinleyen genç bilim insanı Dağdeviren, Twitter hesabından paylaştığı açıklamasında, “Profesör Hawking’i dinlemek benim için gerçek anlamda bir ayrıcalıktı. Bırakın yıldızlar tüm derinliğiyle parlasın” dedi.

Giyilebilir kalp pili tasarlayarak Türkiye’nin gururu, aynı zamanda da Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyeliği’ne seçilen ilk Türk bilim insanı olan Dr. Dağdeviren, MIT Technology Review dergisinin geçen yıl derlediği “35 Yaş Altı 35 Yenilikçi” ile Forbes dergisinin “30 Yaşından Küçük 30 Bilim İnsanı” listelerinde de yer almıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr