Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, merkez Yenişehir İlçesinde oturan S.Ö., 2015 yılının Ağustos ayında eşi M.Ö.'ye "Suriye'ye gidelim, cihada katılalım" dedi. Teklifini kabul etmeyen eşinin sol ayak bileğine tekme atarak, basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralayan S.Ö., daha sonra genç kadını "Eğer babanın evine gitmezsen seni öldürürüm" diye tehdit etti. Olayların ardından babasının evine yerleşen M.Ö., daha sonra savcılığa giderek eşi hakkında suç duyurusunda bulundu.

3 BUÇUK YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Suç duyurusu üzerine olayla ilgili soruşturma başlatılırken, ifadesi alınıp serbest bırakılan şüpheli eş S.Ö. hakkında daha sonra yakalama kararı çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturmayı geçtiğimiz günlerde tamamlayan savcılık, S.Ö. hakkında 'basit yaralama' ve 'tehdit' suçundan 3.5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, şüpheli ve mağdurun resmi nikahlı evli olduklarını belirten savcı, olay günü Suriye'de faaliyet gösteren radikal gruplara cihad amaçlı katılma isteği yüzünden eşler arasında tartışma çıktığını belirtti. Şüpheli S.Ö.'nün eşine radikal gruba katılmasını söylediğini belirten savcı, mağdurun bunu kabul etmemesi üzerine şiddet gördüğünü kaydetti.

S.Ö.'nün kızarak mağdurun sol ayak bileğine tekme attığını vurgulayan savcı, şüphelinin alınan ifadesinde suçlamayı kabul etmediğini kaydetti. Hazırlanan iddianame, 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, yargılamanın önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi. Kaynak: Cumhuriyet.com.tr