Aralarında açığa alınan ya da görevden uzaklaştırılan öğretmen, polis ve diğer devlet memurları ile hapse atılanların yakınlarının bulunduğu yaklaşık 200 kişinin katıldığı basın toplantısına CHP İstanbul Milletvekili ve Hukuk Komisyonu Başkanı Dursun Çiçek de katıldı.

"NE DEĞİŞTİ?"

Kendilerine İstanbul'da 4355 başvuru yapıldığını ve bunlarının yüzde 98'nin masumiyetine inandıklarını söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, " Büyük bir kısmının darbeyle ilgisi olmayan mağdur olan ailelerle ilgili yaptığımız tespitleri Genel Merkezdeki hukuk komisyonuna sunduk" diyen Canpolat," Ne değişti, hangi anlayış değişti, sizin göklere çıkardığınız grupla ilgili ne değişti " diye konuştu.

BANK ASYA İDDİALARI

Bank Asya'nın açılışında çekilen fotoğrafı gösteren Canpolat, " Bank Asya'nın açılışını yapanlar,bugün Bank Asya'ya para yatıranları terör örgütünden yargılanmasına imza koyanlardır"dedi. Tepkisini sorularla sürdüren Canpolat," Eğer Bank Asya'daki para transferleri terör örgütüne hizmet ediyorsa, niye önünü açtınız, niye teşvik ettiniz. İBB'nin paralarını Bank Asya'ya yatırdınız mı ? İBB Başkanının talimatıyla, Bank Asya'ya belediyenin bütün maaşlarını ödettiniz mi ? Devletin hangi kurumlarının, maaşlarını Bank Asya'ya ödettiniz. ödetenlerle ilgili hangi soruşturmayı başlattınız? Sadece Bank Asya'ya çocuğunun taksitini yatırdı diye gerekçe olarak 17 Aralık'tan sonrayı göstermek ne hukukidir, ne insanidir, ne de ahlakidir"diye konuştu.

ÇİÇEK YAŞADIKLARINI ANLATTI

Sadece 3 yıl önce FETÖ militanı olarak tanımladığı hakim ve savcıların kendilerini müebbete mahkum ettiğini hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, " Karar duruşmasında dedikki; bu salonlara sahip çıkın. Burada esas suç örgütü sizsiniz, bize gülmüşlerdi. Türkiye öyle değişen bir ülkeki, mağdurlar olarak bize geldiğinize göre, hepinizin mağdur olduğuna inanıyoruz. Yoksa suçlu olanlar, CHP il başkanlığına gelmez"dedi.

"ENİNDE SONUNDA ADALET GERÇEKLEŞECEK"

Bu mağduriyeti bize yaşatanlardan mutlaka bunun hesabını soracağız"diyen Çiçek, mahkum yakınlarına önerilerde bulundu. Çiçek şöyle konuştu: Hem maddi hem de manevi anlamda kesinlikle bir ümitsizlik olmasın. Ümitsizlik içine girenler bizim yaşadıklarımızı, hepsi kitaplaştı, okusunlar. Hatta cezaevinde tutuklu olan kardeşlerimiz varsa onlara götürsünler, bunları okutsunlar. Eğer masumsak, buna inanıyorsak eninde sonunda adalet gerçekleşecek ve haklarımızı alacağız.

"KARARNAMEYLE ATTIĞI İNSANLARI KARARNAME İLE GERİ ALACAKLAR"

Bir taklit imza yüzünden 5 yıla yakın hapiste kaldığını söyleyen Çiçek, "Bu mağduriyetler o kadar sürmeyecek. Çünkü şuan yargının içinde bu FETÖ örgütünün militanları ayıklanıyor. Daha sonraki aşamada yargı ayağa kalkıp, ikinci kez dosyaları inceleyince büyük ölçüde tutuklular azalacak. İlk defa muhalefetin siyasi baskısıyla önümüzdeki dönemde göreceğiz, bu iktidar kararnameyle attığı insanları kararnameyle geri almak zorunda kalacak"diye konuştu.

ÇİÇEK'TEN ÖNERİLER

"Suçlularında adil yargılanmasını istiyoruz. Darbeye kalkışanların da adil yargılanmasını istiyoruz"diyen Çiçek sözlerini,"Hatta bu mahkemelerin canlı yayınlanmasını istiyoruz. Bütün millet bu insanlık dışı zihniyeti görsün, bir daha bu tip sapık zihniyetlerle ülkemize ihanet etmeyelim"diye konuştu. Soruşturmaların kumpas davalarının başlangıcına kadar gideceğini öne süren Çiçek, " Bu süreçte iktidarla, bu örgütün işbirlikleri de soruşturma konusu olacak. Yargı ayağa kalkmaya çalışıyor. Bu mağduriyetlerin süresinin uzamasını sıkıntı yapmayacağız. Eğer gün sayarsanız bu sağlık sorunlarını doğurur. Cezaevindekilere mektup yazmalarını ve masumiyetlerini anlatmalarını öneren Çiçek, " Hep birlikte, Türkiye'deki süreci yeniden hukuk ve adalet sürecine çevireceğiz" dedi.

"SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

Basın toplantısına katılan bazı vatandaşlar mağduriyetlerini anlatıp yardım istedi. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat bunun üzerine, " Kim mağdur olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, biz CHP olarak, mağdur olan, haksızlığa uğrayanların yanındayız. Sonuna kadar birlikte mücadele edeceğiz"diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr