Bilgi Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, okulda 18 yıldır öğretim üyeliği yapan Bilgisayar Bilimleri öğretim görevlisi Chris Stephenson’un ‘gerekçe gösterilmeden’ çalışma izninin YÖK (Yükseköğretim Kurulu) tarafından iptal edilmesini protesto etti.

Meslektaşları ve öğrencileri Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünde büyük emeği olan akademisyen Chris Stephenson’ın çalışma izninin iptal edilmesini protesto etti.

‘Chris’siz Bilgi’ye Hayır’, ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’ ve ‘Üniversiteye saldırı topluma saldırıdır’ pankartlarının açıldığı eylemde üniversite yönetiminin kararın gerekçesini YÖK’ten yazılı olarak istemesi talebinde bulunuldu.

Chris Stephenson bildiriye imza atan 3 meslektaşının gözaltına alınması üzerine adliyeye gittiğinde gözaltına alınıp sonrasında serbest bırakılmıştı. Hakkında sınır dışı kararının bulunmadığı ortaya çıkan Stephenson, kısa süre İngiltere’de kaldıktan sonra Türkiye’ye dönmüştü.

Stephenson, bu süreçte hakkında ‘terör örgütü propagandası’ iddiasıyla bir yıldan beş yıla kadar hapis istemiyle açılan davada beraat etmişti. Son olarak Stephenson’un çalışma izni YÖK tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edilmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr