CHP'nin 16 Ocak'ta gerçekleştirilen kurultayında 691 delegenin oyunu alarak en yüksek oyla Parti Meclisi'ne ilk sırada giren, daha sonra Genel Başkan Yardımcığı ve parti sözcülüğüne getirilen iki çocuk annesi Selin Sayek Böke, Türk tıbbına uzun yıllar hizmet eden anne-babanın kızı. Türk Tabipler Birliği Başkanlığı da yapan annesi Füsun Sayek'i 2006 yılında kaybetti. Babası Prof.Dr. İskender Sayek ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden emekli olan genel cerrahi uzmanı.

Aileyi çok yakından tanıyan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin önceki dekanı Prof.Dr. Şükrü Hatun, Dr. Füsun Sayek ile birlikte kurdukları Türk Tabipler Birliği tarafından 1991 yılından bu yana yayınlanan Sürekli Tıp Eğitimi Dergisi'nin 1995 yılı Mayıs ayı sayısının kapağını sosyal medyada yayınladı. Derginin kapağında görülen iki çocuktan büyük olanın Selin Sayek Böke olduğunu belirterek şu notu düştü:

"Haberlerde Selin Sayek Böke'nin yeni bir görev aldığı yazıyor. Ülkemiz ancak pozitif ve insancıl düşünen, insanı en öne koyan, dünyayı bilen ama ülkesine bağlı, eşitlikçi ve barış yanlısı insanların öne çıkması ile bu zor zamanları aşacaktır diye düşünüyorum. Selin'in bu yeni görevinin ülkemize katkı olacağını da ayrıca düşünüyorum. Ona bu eski resimle ve sevgi ile başarılar diliyorum. Resimdeki büyük olan Selin."

Prof.Dr. Şükrü Hatun, bu dergiyi, Selin'in 2006 yılında kaybettiği annesi Dr. Füsun Sayek ile birlikte çıkarmaya başladıklarını ve halen yayınlanmaya devam ettiğini, kapaktaki iki kardeş Selin Sayek Böke ve Aylin Sayek'in fotoğrafını da baba Prof.Dr. İskender Sayek'in çektiğini hatırladığını söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr