Darbe Komisyonu'ndaki CHP'li üyeler uzun süredir Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da komisyonda dinlenmesini istiyordu.

YeniÇağ'dan Fatih Erboz'un haberine göre komisyon toplantısı öncesinde CHP'li Sezgin Tanrıkulu, bu taleplerini yineleyerek yazılı olarak Komisyon Başkanı Reşat Petek'e sundu.

CHP milletvekilleri ayrıca cezaevinde darbe girişimi nedeniyle tutuklu bulunan bazı general ve subayların da dinlenmesini talep ederek şu önergeyi sundu:

"Ekim ve Kasım ayındaki çalışmalarımız komisyonumuzun kuruluş amacı olan, 15 Temmuz 2016 darbe girişimine ilişkin yalın gerçekleri ortaya koyma bakımından zayıf kalmıştır. Çalışmalarımızdan daha somut sonuçların ortaya çıkması, öncelikle darbe girişimine iştirak ettiği gerekçesiyle tutuklanmış/göz altına alınmış üst rütbeli subayların acilen dinlenmesine bağlıdır. Bu bağlamda, aşağıdaki listede yer alan kişilerle yüz yüze görüşme yapılmasına öncelik verilmesini komisyona teklif ediyoruz"

Yapılan oylamada CHP ve MHP'li üyeler darbecilerin dinlenilmesi yönünde oy kullanırken, AKP'liler bu talebe ret oyu verdi. Komisyonda AKP'li üyelerin daha fazla olması nedeniyle darbeci askerin dinlenilmesi yönündeki talep 7'ye karşı 5 oyla reddedildi.

 

x

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr