Yarkadaş'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti:

"Mustafa Kemal Atatürk düşmanı Mustafa Armağan'ın TRT'nin 'Payitaht Abdülhamid' dizisinin tarih danışmanı olduğu ortaya çıktı. Mustafa Armağan isimli şahsa TRT tarafından 2002-2017 yılları arasında ne kadar ödeme yapılmıştır? Bu şahıs TRT'nin hangi organizasyonlarında bulunmuştur? Atatürk düşmanlığıyla bilinen Mustafa Armağan isimli şahıs TRT'deki ilgili dizide danışmanlık yapmaya devam edecek midir?

Atatürk düşmanlığıyla bilinen bu şahsın, devlet televizyonunda tarih danışmanlığı yapması kim ya da kimler tarafından sağlanmıştır?

17-25 Aralık sürecinden sonra Mustafa Armağan isimli şahsa TRT bütçesinden ne kadar ödeme yapılmıştır?" 

"SİNOP TANITIM GÜNLERİ ONUR AKIN YÜZÜNDEN Mİ İPTAL EDİLDİ?"

Önergenin ikinci bölümünde sanatçı Onur Akın'ın da katılacağı 'Sinop Tanıtım Günleri' etkinliğinin Sinop Valiliği tarafından iptal edildiğini hatırlatan CHP'li Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı: "Muhalif kimliğiyle bilinen sanatçı Onur Akın'ın da katılacağı ve 11-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek olan Sinop Tanıtım Günleri etkinliği Sinop Valiliği tarafından iptal edilmiştir. 

'CHP VE GEZİ ŞARKILARI YÜZÜNDEN Mİ?'  

Sinop Valiliği, konu etkinliği, sanatçı Onur Akın'ın da katılacağı gerekçesiyle mi iptal etmiştir?
İptal gerekçesi sanatçının muhalif kimliğinden mi kaynaklanmaktadır?
Onur Akın, CHP'ye seçim şarkısı ve Gezi ile ilgili şarkı nedeniyle mi engellemeye takılmıştır?
Valilik etkinliği düzenleyen kurumlarla bu kararı istişare etmiş midir? Yoksa bu karar re'sen mi alınmıştır?" 
 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr