İstanbul Şişli'de bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlara ait bir ofisin polis tarafından basıldığını belirten Yarkadaş, "Adalet Bakanlığı'nın izni olmadan ofise giren polis, savunma hakkını ayak altına alarak çiğniyor. Bu tablodan en çok utanması gereken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dır" dedi.

Avukatların gözaltına alınması sırasında çekilen 22 saniyelik bir videoyu da paylaşan Yarkadaş, şöyle konuştu:

"Avukatlar dün gözaltına alınıyor ve savcının talimatı üzerine serbest bırakılıyor. Serbest kaldıktan sonra hep birlikte yemek yemek için bir lokantaya gidiyorlar.

Polis bu sırada, ofisin de bulunduğu lokantanın sokağına gelerek megafondan avukatlara sesleniyor. Polis, avukatlara (Ofisinizi buradan taşıyın, esnaf sizin burada olmanızı istemiyor) diyor.

Bu akıldışı uygulama sonrası, beş avukat polislere sözlü uyarıda bulunuyor ve ofislerine geçiyor. Polis ise biraz sonra ellerinde arama ve gözaltı kararı olmamasına rağmen, büroyu basıyor ve avukatları gözaltına alıyor."

Polisin gözaltı gerekçesi olarak, mühürlenen büronun açılmasını gerekçe gösterdiğini belirten Yarkadaş, "Bu doğru olsa bile, gözaltı yasal değildir. Mühür sökme gözaltı gerekçesi olamaz" dedi.

Polisin, avukatlara (Bölgeden taşının) diyerek anons yapmasının "çok tehlikeli" bir uygulama olduğunun altını çizen Yarkadaş, "Vahşi Batı'nın kuralları uygulanıyor, AKP iktidarı da buna zemin hazırlıyor ve çanak tutuyor" ifadesini kullandı.

Yarkadaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da seslenerek, "Hukuk herkese lazım olur bir gün... Hukuksuzluklara göz yummayın, hukuksuzluğu teşvik etmeyin" çağrısında bulundu.

Öte yandan gözaltındaki avukatların isimlerinin Günay Dağ, Oya Arslan, Yağmur Ereren ve Ezgi Gökten olduğu öğrenildi.

Polisin, avukatları Terör Suçlar Savcısına sevk edeceği belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr