CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Aydın Engin'in ölümle tehdit edilmesine İlişkin kaygılarını dile getirdi. Yarkadaş, "Aydın Abi, alçakça katledilen Hrant'ımızın en yakın arkadaşıydı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu tehdide karşı gereken önlemleri aldırtmalıdır" dedi. 



Yarkadaş, terör örgütü IŞİD'in kaçırdığı askerlerin akıbetini soran 18 kişinin de polis tarafından gözaltına alındığını açıkladı.

'ASKERLERİMİZ NEREDE?'

Halk Evleri Üyesi bir grup gencin dün gece İstanbul Taksim'de "Askerlerimiz nerede?" yazılı pankart açar açmaz gözaltına alındığını belirten Yarkadaş, şöyle konuştu:

"AKP iktidarının refleksi, soru soranlara karşı yıldırım hızıyla tepki veriyor... Bu refleks, Askerlerimizi vahşice katleden ve kaçıranları değil; onların akıbetlerini soranlara karşı çalışıyor.

SEKİZ GÜN SÜRE ALINMIŞ

18 yurtsever genç, bu ülkenin evlatlarının başına ne getirildiğini sorduğu için gözaltına alınıyor. Yapılan bununla da yeterli kalmıyor... Gençler için sekiz gün gözaltı süresi alınıyor; telefonlarına el konuluyor! Ne yapmış bu gençler? Hangi suçu işlemişler... AKP'nin bunu bize söylemesi gerekiyor."

'ACİZLİKLERİNİ ÖRTÜYORLAR'

Gözaltına alınan Halk Evleri Üyesi gençlerin derhal serbest bırakılmasını isteyen Yarkadaş, "Askerlerimizi kaçıran ve katledenleri yakalayamayanlar, acziyetlerini örtmek için yurtsever gençleri gözaltına alıyor" dedi.

'KİMSE ARAMAMIŞ'

IŞİD'in kaçırdığı askerin Iğdır'da yaşayan babası ile sabah saatlerinde konuştuğunu da belirten Yarkadaş, "Acılı aileyi iktidardan tek bir kişi bile aramamış... AKP'nin insanlarımıza verdiği değer işte bu kadar" diye konuştu.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr