Gazetemiz Cumhuriyet’in  11 yazar ve yöneticisinin tutuklu olduğuna dikkat çeken CHP’li Ağbaba, “Cumhurbaşkanı, önüne gelen gazetecilere, “tacizci, tecavüzcü, terörist’ diyor. Ben bu gazetecilerin birçoğunu tanıyorum. Cumhuriyet gazetesindeki insanların tacizci, tecavüzcü, terörist olmadıklarına bizzat şahidim. Onlar sadece yazdıklarıyla suçlu” dedi. 

Sadece yazdıklarından dolayı tutuklular
Türkiye’de 154 gazetecinin tutuklu olduğunu, demokrasinin gerilediğini vurgulayan Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sözlerini kanıtlamaya çağırdı. Ağbaba,  “Bu bizi dünya demokrasi liginde maalesef alt sıralara  geriletiyor. Dünyanın hiçbir yerinde 154 gazeteci tutuklu olmaz. Kanıtın varsa,  tacizci, tecavüzcü ortaya  koyman lazım. Örneğin  Murat Sabuncu  tacizle tecavüzle ilgisi var mı ?  Ne bileyim Mehmet Altan’ın var mı ? Kadri Gürsel’in var mı ?. Atilla Taş’ın var mı ? Murat Aksoy’un var mı ?. Bunlar sadece ve sadece yazdıklarından dolayı tutuklular değerli arkadaşlar” diye konuştu.

Atilla Taş mı terörist?

Atilla Taş’ın iddianamesinden örnekler veren Ağbaba,  “Bir de birisi daha var ki dava dosyasında yargılanma sebebi, iddianamede kanıt olarak gösterilmiş. Atilla Taş, ‘Edison bu günleri görse, ampulü icat etmezdi’ demiş,  espri yapmış. bundan dolayı yargılanıyor. Bu da terörist” ifadesini kulandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr