CHP MYK, bugünkü olağan toplantısının ardından, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin Berberoğlu hakkındaki kararı üzerine, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantı, parti genel merkezinde basına kapalı yapılıyor.

Öte yandan, kararın ardından CHP TBMM Grubu da olağanüstü toplantıya çağrılmıştı. Bu toplantı da grup başkanvekilleri başkanlığında Meclis'te gerçekleştirildi. Toplantının bitmesinin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Kurul'da konuştu. 

Enis Berberoğlu'nun avukatından açıklama

Avukatı Murat Ergün, Berberoğlu'nun tutuklanma kararına ilişkin tepki göstererek "Yıllarca Silivri'de Silivri'nin dağlarında FETÖ ile mücadele etmiş bir avukat olarak ve müvekkilim görevini yaparken FETÖ ile mücadele etmiş bir basın mensubu olarak bugün burada FETÖ'cülükle suçlanmaktan utanç duyuyoruz. Utancımızın kaynağı bizim yaptığımız eylemler değil hukuk adına utanıyoruz. ENis Berberoğlu'nun avukatı olmaktan onur duyuyorum. Çünkü hiçbir zaman hukuksuzluğa içeride de ve dışarıda da teslim olmadı, hep doğruları söyledi. Ayrılmadan önce söylediği son söz 'eğer memleket için hayırlı olacaksa bir kere değil 10 kere müebbet yemeye hazırım. Bu hukuka doğru demokrasiye doğru gidişin bir başlangıcı bir vesilesi olsun' dedi." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel: Biz güçlüyüz, biz kazanacağız

Mahkeme 25 yıl hapis cezası verdiği Berberoğlu'nun kararla birlikte tutuklanmasına karar verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin olağanüstü grup toplantısı sonrası açıklamasında "Bütün dünya kamuoyu ve Türkiye kamuoyu biliyor ki bu davanın savcısı da hakimide müdahilide müdahele edenide aynı kişidir. Bu dava saray rejiminin kendisine hayır diyen milyonlara karşı yürüttüğü bir davadır alınan karar etkin olan faşizmin tescilidir. CHP bu faşizmle tüm tarihi boyunca ettiği mücadeleyi bugünden sonrada gösterecektir. Enis Berberoğlu'da halkın seçtiği vekillerde bu saray rejiminin talanına baskısına ve zulmüne hayır diyen herkerte emin olsun biz güçlüyüz biz kazanacağız." ifadeleri ile tepki gösterdi.

CHP'Lİ VEKİLLER MECLİS GENEL KURULU'NU TERK ETTİ

Özel'in konuşmasının ardından CHP'li vekiller Genel Kurulu terk etti. Genel Kurulu terk eden CHP'li vekiller, MYK toplantısının devam ettiği CHP Genel Merkezi'ne gittiler.

TARTIŞMA ÇIKTI

AKP'li vekiller, Genel Kurulu terk eden CHP'li vekillere "dokunulmazlıkların kaldırılmasını siz teklif etmiştiniz" sözleri ile sataştı. CHP'li vekillerse "Sizi faşizminizle baş başa bırakıyoruz" karşılığı vererek salonu terk ettiler. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT tırlarının durdurulması olayına ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25 yıl hapisle cezalandırılmasına ve tutuklanmasına karar vermişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr