Olay, 24 Ocak'ta, İzmit'te bulunan özel bir hastanede meydana geldi. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'in babası Şaban Kaplan hastanede tedavi gördüğü sırada, kardeşi Emrah Kaplan cinnet getirerek eniştesi Murat Hürriyet'e saldırdı. Kaplan, eline geçirdiği meyve bıçağını eniştesini 8 yerinden bıçakladı. Hastane görevlileri yaralanan Murat Hürriyet'e hemen müdahalede bulundu. Ağır yaralanan Hürriyet, aynı hastanede ameliyata alındı. Ameliyat gece saat 22 sıralarında başladı ve sabah saat 08.00'e kadar sürdü. Murat Hürriyet, ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı. Bir süre yoğun bakımda kalan Hürriyet'in, sağlık durumunun iyiye gittiği ve servise alındığı kaydedildi.

(Murat Hürriyet)

VEKİL, KARDEŞİNİ TUTUKLATMIŞTI

Olayın ardından CHP'li vekil, yaptığı açıklamada şunları dile getirmişti: "Kamuoyunca da bilindiği üzere söz konusu hastanede, psikolojik sorunları olan kardeşim Emrah Kaplan ile aralarında hiçbir husumet bulunmayan eşim Murat Hürriyet arasında meydana gelen olayda maalesef eşim bıçaklanarak yaralanmıştır. Bir süredir psikolojik tedavi gören kardeşimin psikolojisi, babamın rahatsızlığı nedeniyle iyice bozulmuştur. Eşim, anlık bir öfke nöbetine giren kardeşimin elindeki bıçağı almaya çalışırken yaralanmıştır. Eşimin tedavisi devam ederken, kardeşim ise güvenlik güçlerine teslim olmuştur."

Polis ekipleri de olayın zanlısı Emrah Kaplan'ı gözaltına alarak emniyette götürmüştü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Kaplan, olaydan bir gün sonra Kocaeli Adliyesi'ne sevk edilmişti. Kaplan, adliyedeki işlemlerinin ardından serbest kalmıştı. CHP'li vekil, kardeşinin serbest kalmasına itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren, 1. Sulh Ceza Hakimi, Kaplan'ın tutuklanmasına karar vermişti.

CHP'li vekilin eşine saldırı: Yoğun bakımda

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr