2429 Sayılı ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun’da değişiklik öngören kanun teklifi hakkında basın açıklaması yapan Türkmen; içinde bulunduğumuz Muharrem ayının, bereketin coştuğu bir ay olduğunu söyledi.

"MUHARREM BÜYÜK BİR ACININ AYIDIR"
Aşure Günü’nün alevi inancını taşıyan yurttaşlar için ayrı bir öneme sahip olduğunu ancak tüm Müslümanlar için de özel bir gün olduğunu ifade eden Türkmen, “Hz. Hüseyin ve çoğu Ehli Beyt mensubu 70’den fazla insanın siyasi olaylar uğruna Kerbela’da şehit edilmesi nedeniyle büyük bir acının da ayıdır” diye konuştu.
Paylaşmanın ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olan aşurenin yüzyıllardır sürdürülen bir gelenek olduğunu da vurgulayan Türkmen, “içindeki farklılıklar nasıl ki, ahenk içinde ortak tadın oluşmasına katkı sağlarsa, bu özellik aynı zamanda farklılıklarımızı zenginliğe dönüştüren birlik beraberlik içinde yaşama kültürümüzün özünü de yansıtmaktadır” dedi.

Bu günü yaşamak, anmak, dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşların diğer dini, resmi bayram ve tatiller gibi Aşure Günü’nün de dini bayramlar arasında yer almasını ve 1 gün tatil olmasının beklentisi içinde olduklarını kaydeden Türkmen, Anayasanın 10. Maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ‘düşünce, vicdan ve din özgürlüğü’ maddeleri ile de eşitlik ve dini özgürlüklerin güvence altında olduğuna vurgu yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr