CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, partisinin Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Engin Özkoç, 2015 Şubat ayında Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a ilgili daire müdürlerince verilen brifing raporunda,' şehirdeki 21 okulun depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılması, 39 okulun ise depreme dayanıklı hale getirilmesi için tadilat görmesi gerektiği' bilgisinin yer aldığını söyledi. Özkoç, 2016 Ocak ayında güncellenen raporda ise okullarla ilgili bu bölümün yer almadığını belirtti.

'BU OKULLARA NE OLDU?'

Engin Özkoç güncellenen brifing raporunda yıkılması ve tadilat görmesi gereken okullarla ilgili bilgilerin yer almadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Şimdi soruyorum bu okullara ne oldu? Yıkılması gereken 21 okul hangileri? Bu okulların yıkımıyla ilgili bir takvim oluşturuldu mu? Peki neden bu soruyu soruyoruz? Çünkü Şubat 2015'te Valiliğe verilen brifingte bu okulların derhal yıkılması ve yenilerinin yapılması ile ilgili bilgiler bulunurken, Ocak 2016'da verilen brifingte ise diğer bilgiler tazeliğini korurken, bu okulların durumu brifing raporundan çıkartılmış. O zaman bu süreç içerisinde 21 okulumuz yıkıldı yerine yenileri yapıldı, 39 okulumuz ya onarıldı bizim bilgimiz dışında. Ve bunlar valiliğin brifing raporundan çıkartıldı."

Özkoç bilgi edinme yasası kapsamında valilik makamına söz konusu iddia ile ilgili 10 sorunun yer aldığı bir dilekçe sunduklarını ve cevabını beklediklerini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr