CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, başkanlık sistemini isteyen AKP'e sert çıkarken, "Ülkeyi 14 yıldır siz yönetiyorsunuz? Ne istediniz de yapamadınız? Hangi kararı çıkaramadınız. Asla ama asla onun başkan olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun bugün partilerinin Balıkesir il teşkilatı ile biraraya geldi. Balıkesir Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya CHP Balıkesir milletvekilleri Ahmet Akın, Mehmet Tüm ve Namık Havutça ile belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları, il yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Basına kapalı bu toplantı öncesi CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki iki genel başkan yardımcısı ile basın toplantısı yaptı.

"BU BİR KANDIRMACADIR"

CHP Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili olan Seyit Torun ülkenin içinde bulunduğu zor koşullara dikkat çekerken, tüm sorunlar çözülmüş gibi başkanlık hevesi peşinde koşulduğunu söyledi. Torun sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanki tüm bu sorunlar başkanlık rejimi olmadığı için başımıza geldi. 14 yıldır bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz. Cumhurbaşkanı da sizden, başbakan da sizden, bakan da sizden, genel müdür de sizden, herkes sizden. Hangi kararı çıkaramadınız, hangi uygulamayı yapamadınız da şimdi sanki bu sistem işlemiyor, sanki, başkan olunca her şey daha iyi olacak. Bu bir kandırmacadır. Şimdi ona da bir kılıf buldular, ambalajladılar, 'başkanlık değil' diyorlar, 'cumhurbaşkanlığı' diyorlar, 'bu bir rejim değişikliği değil' diyorlar. Her işleri aldatmaca, kandırmaca. Bu düpedüz, aleni bir rejim değişikliğidir. Tek adam yönetimidir. Tüm yetkilerin bir kişide toplandığı yönetimdir. 

İstediği tek şey iktidarını sürdürmek, istediği tek şey var, keyfi bir şekilde bu ülkeyi yönetmek. Geçmişte yaptığı hataların üstünü kapatmak. Ama inanıyorum ki asla ama asla onun başkan olmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü benim halkım sağduyuludur. Bir yere kadar sabreder, inanıyorum ki tüm bu gelişmelerin farkında ve gereken o dersi de mutlaka verecektir. Hepimize çok büyük görevler düşüyor. Bu ülkenin aydınlık insanları olarak bize verilen bu emanete, 93 yıllık birikime sahip çıkmak durumundayız. Hep beraber çalışacağız, bu karanlık iktidarı, bu hukuksuz yapıyı ülkenin önünden çekeceğiz."

"YAĞMA YOK"

Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ise son dönemde CHP'ye yapılan saldırılar olduğunu belirterek, "15 Temmuz'dan sonra 'İyi ki CHP var' diyorlardı. Şimdi ise basın üzerindeki baskıları yenilir, yutulur gibi değil. İşadamlarını şantajla kendilerine bağlamış durumdalar. Sivil toplum örgütlerine yaptıkları baskı ortada. Bir tek CHP'ye, CHP'lilere güçleri yetmediği için bize saldırıyorlar. Sanıyorlar ki bu saldırılarla CHP'yi bölecekler, parçalayacaklar, susturacaklar ve sonra Türkiye'yi teslim alacaklar. Yağma yok. Asla teslim olmayacağız, vatandaşlarımızla omuz omuza bir dayanışma gerçekleştireceğiz ve Türkiye'yi bu yanlış çıkıştan söküp çıkaracağız. CHP'yi iktidar yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr