CHP İstanbul milletvekilleri Gürsel Tekin ve Enis Berberoğlu, halk oylaması çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar'a geldi. Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ile birlikte il başkanlığı ziyaretinde konuşan Gürsel Tekin, anayasa değişikliğinin ülke ya da halk yararına değil, 'Ankara'daki beyler' diye tanımladığı ülkeyi yönetenler için yapılmak istendiğini savundu.

'YARGI SİSTEMİ, BİR ÇETENİN ELİNE GEÇTİ'
Ülkenin bir kişiye emanet edilmemesi gerektiğini, bunun hem ülke hem de o kişinin başını belaya sokacağını kaydeden Gürsel Tekin, Ak Parti'nin 2010 yılı öncesi ve sonrasında farklı bir yapıda olduğunu aktardı. Tekin, "2010 yılındaki referanduma gittiniz 'evet' dediniz. O 'evet'in Türkiye'ye bedeli çok ağır oldu. Maalesef bir darbe oldu. Yargı sistemi bir çetenin eline geçti. Yargı sistemi bir grubun, zümrenin, kişinin eline geçti mi o ülkeyi teslim alırlar. Onun için hepimizin, başta serveti olan Ak Partili kardeşlerimizin hukuka ve adalete ihtiyacı var. Gelin hep birlikte hukukumuza, adaletimize sahip çıkalım" diye konuştu.

'YÜZDE 63'Ü GEÇTİ'
Halk oylamasına sayılı gün kala 'evet' ve 'hayır' arasındaki farkın giderek açıldığını ve 'hayır' oylarının yüzde 63'ü geçtiğini savunan Tekin, şunları kaydetti:

"Size bir müjdem var, sahadaki gördüğümüz manzara, çok şükür vatandaşımız ayın 16'sında destan yazacak. 'Hayır' oyları çok yüksek oranda. Öyle 3-5 puan değil çok çok yüksek oranda. 63'ün altına düşmesi mümkün değil. İnşallah umut ediyoruz ki bu son 20 günlük süre içerisinde de o yüzde 35'lik banttaki kardeşlerimizi ikna ederiz. Sevgili Ak Partili, MHP'li kardeşlerim 2010 yılında yapmış olduğunuz hatayı ancak böyle telafi edebilirsiniz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr