CHP'li Tanrıkulu Başbakan Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, müfettişlerin Ankara Garı’ndaki katliamı raporuna dair haberlerle ilgili Cumhuriyet gazetesi muhabiri Kemal Göktaş ile Evrensel gazetesi muhabirleri Cem Gurbetoğlu ve Tamer Arda Erşin hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılıkça açılan soruşturmaya göre, haberde yetkililerin isimleriyle hedef gösterildiği iddia edilmektedir.
1.     Ankara Garı’nda yaşanan katliamla ilgili ihmal iddialarıyla ilgili takipsizlik kararı veren savcılık hangi gerekçeyle muhabirler hakkında soruşturma başlatmıştır?
2.       Halkın haber alma hakkı için basın emekçileri soruşturmalarla yıldırılmak mı istenmektedir? Kayyım atanamayan basın yayın kuruluşları için böyle bir politika mı benimsenmiştir?
3.       Anayasa basın hürdür sansür edilemez derken, müfettiş raporunda ortaya konan ihmal iddialarını haber yapmak suç mudur?
4.       Müfettiş raporunda ortaya konan skandal ihmal iddiaları kovuşturmaya dahi konu edilmezken, bunu haberleştiren gazeteciler hakkında soruşturma açılması halkın haber alma hakkını ihlal etmekte midir?
5.       Basın özgürlüğü konusunda sıklıkla eleştirilen Hükümet, basın mensuplarının işlerini özgürce yapabilmesi ve soruşturma ve kovuşturmaya uğramaması için çalışma yapacak mıdır?"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr