13 Mayıs'ta 'teknik bir arıza nedeni ile düştüğü' iddia edilen helikopter için Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yeni açıklamada, "Helikopter, füze ile düşürülmüş olabilir" ifadelerine yer verildiğine dikkat çeken Sağlar, yaptığı yazılı açıklamada, PKK'ye yakın medya organlarının helikopterin vuruluş anının görüntülerini yayınladığını hatırlattı.

Sağlar, "Bir hafta önce PKK'nın yayınladığı video ve görüntülerde zaten füze ile düşürüldüğü kamuoyunca görülmüştür. TSK'nın bir hafta önce 'teknik arıza ile düşürüldüğünü' ifade ettiği helikopter için ancak, dün 'füze ile düşürülmüş olabilir' diyerek açıklama yapması kamuoyu tarafından tepki ile karşılanmıştır" dedi.

TBMM'ne soru önergesi veren CHP'li Sağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan şu soruların yanıtı istedi:

"Genelkurmay Başkanlığı neden önce 'teknik arıza ile düşüldüğünü' açıklamıştır? Bu açıklamayı neye istinaden yapmıştır? Genelkurmay Başkanlığı bir hafta sonra neden helikopterin füze ile düşülmüş olabileceğini açıklamıştır? Bu açıklamayı medyada çıkan düşülme görüntülerinin yer alması sonucunda mı yapmak zorunda kalmıştır? PKK'nın düşürdüğü helikopterle ilgili, Genelkurmay Başkanlığı tarafından bir hafta önce gerçeğe aykırı bir açıklama neden yapılmıştır? Süper Kobra Helikopterin, PKK tarafından düşüldüğü gerçeği kamuoyundan neden bu kadar süre saklanmaya çalışılmıştır? Bu tarz gerçeğe aykırı yapılan beyanlar, kamuoyunun TSK'ya olan güvenin sarsılmasına neden olmaz mı? PKK'nın elinde ağır silahlar var mıdır? PKK'nın elindeki silahların menşei nedir?"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr