CHP'li Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmalarına değinerek, Başbakan Binali Yıldırım'ın görüşmek için randevu istemesi halinde, CHP'nin kapısının açık olduğunu belirtti.

Anayasa değişikliğiyle ilgili hükümetin teklifini, ana muhalefet partisi olarak, içerik açısından görmek istediklerini söyleyen CHP'li Özel, şöyle konuştu: "Bu konuda netleşmekte fayda. CHP'nin resmi, net görüşüdür. Başkanlık sisteminin içinde bulunduğu hiçbir teklife evet dememiz, başkanlık teklifini müzakere etmemiz, başkanlığın B'sini konuşmamız mümkün değil. Kapının açık olduğu kısım 15 Temmuz'da hep beraber sahip çıktığımız bu güzel ülke ve bu parlamentoda 15-16 Temmuz ruhu ve ardından gelişen diyalog ortamında artık partilerin birbirine kapıyı kapatmaması ilkesinden, dosyasında ne olduğundan bağımsız olarak eğer başbakan randevu isterse kapımız ona açıktır.

BAŞKANLIK ÖNERİSİ ÇIKIŞI

Başbakanın başkanlık sistemi önerisi varsa bunu MHP ile konuşacaklarsa yada kendi teklifleri olarak getireceklerse elbette ana muhalefet partisi olarak o teklifin içeriğini görmek isteriz. Ancak bize yapılacak herhangi bir başkanlık sistemi önerisini içerikten önce ilkesel olarak parlamenter sistemi savunduğumuz Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü savunduğumuz halktan alınan yetkini devredilemeyeceğini düşününe bir parti olarak net olarak söylüyoruz: Açık olan kapı çayımızı içmek için gelecek olan Türkiye ile görüşlerini söyleyecek olan siyasi parti temsilcilerine kapımız açıktır. Başkanlık sistemi önerisinin geçeceği bırakın kapıyı bir anahtar deliği bile yoktur CHP içerisinde"Kaynak: Cumhuriyet.com.tr