Bolu'da CHP il binasında basın toplantısı düzenleyen Özcan, dokunulmazlık düzenlemesine değinerek, "TBMM’de yapılan oylama neticesinde milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmadı. Ama AK Parti 'Dokunulmazlıkları kaldırıyoruz' adı altına sadece fezlekesi olan milletvekillerinin fezlekelerinin işleme konulmasından ibaret bir geçici anayasal düzenleme gerçekleştirdi. Bunu da 'Terörle mücadele ediyoruz' adı altında kamuoyunun gündemine taşıdı. AK Parti’nin bunu yapmasının ana sebebi muhalefeti susturmaktır. Bizim fezlekelerimizin yüzde 90’ı 'Cumhurbaşkanı’na hakaret' Nerede, ne zaman eleştirsek, Cumhurbaşkanı ve Türkiye’nin Milli İstihbarat Teşkilatı, işi gücü bırakıp, bizim yaptığımız konuşmalar sebebiyle, bizi sindirmek için savcılara talimat veriyor" diye konuştu.

Özcan, dokunulmazlık oylamasında yeterli oy çoğunluğu sağlanamaması halinde yapılacak olan referandumun Türkiye’nin bölünmesine yol açacağını belirterek şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istediği bu konuyu halka sunarak referandum yapılmasıydı. Ben bu konuda referandum yapılmasını son derece tehlikeli buluyorum. Türkiye’nin bölünmesine yol açacak kadar önemli bir referandum olurdu. Halka, 'Bakın siz terör örgütüne destek verenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılıp kaldırılmasını istiyor musunuz?' diye sorulacaktı. Buna göre de algı oluşturulacaktı. Ben sırf bu sebeple tehlikenin önüne geçebilmek için kendimin de 4 kez fezlekem bulunmasına ve yargılanacak olmamı bildiğim halde Türkiye’yi bu tehlikeli süreçten korumak adına 'evet' oyu kullandım. Bu kararımın doğru olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı bir bedel ödeyeceksem, cezaevinde yatmam gerekiyorsa bunu da göze aldığımı paylaşmak istiyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr