TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa değişiklik teklifinin görüşmeleri devam ediyor. Meclis konuşmasında CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce," Dünyayı itaat edenler değil itiraz edenler değiştirir" dedi.

Muharrem İnce'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

"1919 Amasya Genelgesi'nde ortaya çıkardığımız "Egemenlik kayıtsı şartsız milletindir" ilkemizi yok ediyorsunuz. Devlet aygıtını parti örgütünü çeviriyorsunuz. Herkesin devletini çoğunluğun devletine dönüştürüyorsunuz. Bu teklif Meclis2ten geçmezse emin olun kaybetmiş olmazsınız, kazanmış oluruz hep birlikte bir belayı defetmiş oluruz.

Uyarıları dikkate almadınız. Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçecektir. Ne oldu peki? Milleti de kandırarark yargıyı FETÖ'ye teslim ettiniz.

Dünyayı itaat edenler değil itiraz edenler değiştirir. Denetleme yetkisinden utanıyoruz. Yüzde 51'i geçmek için yeni koalisyonların geleceğini görüyoruz. Türkiye'yi katliamlar ülkesi yaptınız. Dolara zirve yaptırdınız. Sınavlarda Türkiye'ye sonuncu yaptınız. Bu bir intihar Anayasasıdır. Demokratik taleplerimizi susturmayalım. Gelecek nesillerin istikbali ile oynamayalım."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr