CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, Manisa’da partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul ve partililerin yer aldığı ziyarete, FETÖ soruşturmalarında mağdur olduğunu iddia eden kişiler de katıldı. FETÖ mağduru olduğunu iddia edip, CHP’ye başvuran kişilerle görüşen Kaya, yargı yollarını sonuna kadar kullanmalarını ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmalarını önerdi.

“MANİSA’DAN BÜLENT ARINÇ’A SESLENDİ”

Konuşmasında TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın FETÖ’nün darbe girişimi nedeniyle yaşanan sürece katkısı olduğunu ileri sürdü. “Fethullah Gülen’in Türkiye’de örgütlenip, kök salmasında Bülent Arınç’ın çok ciddi katkıları olmuştur” diyen Kaya, “Melih Gökçek ve Bülent Arınç’ın yürüttüğü bir tartışma vardı. ‘Bir bir yaptıklarını söylersem sen o koltukta oturamazsın?’ diyordu. 15 Temmuz sonrası hem Bülent Arınç’a hem de Milli Güvenlik kararı ile FETÖ olarak ilan edilen örgütün lideri olduğu iddia edilen Fethullah Gülen’e sesleniyorum. Bu insanlar sizlere inandılar ve güvendiler. Eğer gerçekten bu insanların bu hale gelmesinde katkınız olmadığını söylüyorsanız çıkın açıklayın. 15 Temmuz gecesi darbe başarılı olsaydı bu insanlar, ‘Biz asla birbirimizi terketmedik, bu yolda birlikte yürüdük’ diyeceklerdi. Bu sürecin siyasi sorumluları açığa çıkaramazsak yoksul Anadolu çocukları bir avuç ekmeğe muhtaç hale getirilmiştir. Seyyar tezgahta simit satmaya çalışan öğretim üyelerine tanıklık ediyoruz. Bunlar açlıkla terbiye ediliyor. Bunun siyasi önderleri bu sürecin hesabını vermek zorundalar” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Bülent Arınç arasında yaşanan tartışmaları hatırlatan Kaya, “Burada Manisa’dan kendi evinden, kendi ocağından Bülent Arınç’a çağrı yapıyorum. Melih Gökçek Ankara’da Fethullah Gülen örgütüne neleri verdi? Hangi okulların arsalarını bedava verdi? Milyonları nasıl ödedi? Bu bilgilerin sende olduğunu söylemiştin. Bu bilgileri kamuoyuna açıkla. Eğer gerçekten biraz insan sevgisi, vicdan ve ahlak varsa bunu yapmasını istiyorum. Çıkar şimdi konuşursa insanların yüreğine su serper, insanların sevgini yeniden kazanır. Arınç’ı kahramanlığa davet ediyorum. Fethullah Gülen’e de sesleniyorum. Çık, Türkiye’ye kendini teslim et. Kimden ne aldıysan bir bir açıkla” dedi.

“SURİYELİLER’DEN DAHA KÖTÜ DURUMA GELECEKLER”

FETÖ mağduru olduğu iddia eden herkesin başvurusunu aldıklarını dile getiren Kaya, ihraç edilen ve uzaklaştırılan kişilerin Suriyeliler’den daha kötü duruma düşeceklerini söyledi. Mağdur olduğunu iddia eden kişilere dava açmalarını öneren Kaya, şunları söyledi:

“Mağdurlara asla vatan haini gibi bakmayalım. İntiharların sayısı 16’ya çıktı. Bu sayı gün geçtikçe artabilir. Genel Merkeze yüz yüze 7 bin başvuru oldu. 40 bine yakın kişi de mail ve telefon yoluyla müracaat etti. Tahminimize göre 1 milyona yakın bir mağdur var. 162 bin 280 kişi ihraç edilmiş veya açığa alınmış. Kışın gelmesiyle birlikte aç, yoksul kalan insanlar Suriyeli mültecilerden daha kötü duruma gelecekler.”

Konuşmaların ardından Kaya ve FETÖ mağduru olduklarını ileri sürenlerle bir süre parti binasında toplantı yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr