CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ve CHP'li kadın milletvekilleri Meclis'te düzenledikleri basın toplantısında Karaman'daki cinsel istismar olayına ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun açıklamalarını yineleyerek , "Tarihe bu kadın bakan bu ayıpla geçecektir” dedi. Gaye Usluer, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na ilişkin sözlerinin farklı anlamlara çekildiğini söyleyerek “Yavuz hırsız hırsız ev sahibini bastırır misali bugün AKP tarafından Genel Başkanımıza yönelik provokatif suçlamalar kendi ayıplarını örtme çabasından başka bir şey değildir. Önüne yatmak Türkçe'de bir deyimdir. Önüne yatmanın tam da karşılığı korumak ve kollamaktır. Anadolu'da bir söz vardır: Önüne yatarım kurban olurum sana. Bu demektir ki; ben sana o kadar bağlıyım ki seni o kadar çok seviyorum ki senin önüne hiçbir şey geçirmem gerekirse ölürüm ve senin önünde yatmaya devam ederim" diye konuştu.

"BU TERİME CİNSİYETÇİ YAKLAŞIMLA BAKMAK KENDİ AYIBIYLA YÜZLEŞMEMEKTİR"

'Önüne yatmak' deyimini dana önce dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in 17-25 Aralık operasyonlarında yayınlanan tapelerde Rıza Sarraf'a söylediğini anımsatan Gaye Usluer şöyle konuştu; "Şimdi biz bu deyimi ne zaman duyduk . Türkiye için tarihsel bir süreçte geçerken. TBMM'deki bakanların tarihin en büyük soygununda adları geçerken bugün ABD'de tutuklu olan Reza Zarrab tapelerde ne diyordu o dönemin İçişleri Bakanına: Ne olacak şimdi benim halim?, O dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in cevabı ise Sen rahat ol gerekirse önüne yatarım ya demişti. İşte bu tarihsel söz o dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'e aittir. BU söz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözü değildir aslında. Bir erkek başka bir erkeğin önüne yatarım dediğinde söz nasıl ki bir cinsel anlam taşımıyorsa bugün bir makama aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına -bugün için kadın olur yarın erkek olur önemli olan suçlu mudur, sorumlu mudur bunun cevaplarıdır-kullanılan bu terime cinsiyetçi bir yaklaşımla bakmak tam anlamıyla kendi ayıbıyla yüzleşmemek özeleştiri yapmamaktır. Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışan kadınlara bugün işten atma tehdidi kullanılmıştır. Karşılığında denmiştir ki sizleri otobüslerle CHP Genel Merkezi önüne gideceksiniz Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine slogan atacaksınız. Asıl ayıp budur. Kadını aczini kullanarak kendine güç sağlama bu ayıptır. Bu ayıbı bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı birilerine yaranmak için yapmıştır."

"SAYIN BAKAN, KEMAL BEYİN SÖZLERİNİ ÇARPTIRARAK KENDİNİZE RANT ELDE ETMEYİ BIRAKIN"

AK Partili milletvekillerinin daha önce kadınlarla ilgili söyledikleri sözleri okuyan Gaye Usluer şöyle devam etti; "Asıl ayıp tecavüzcülere hele ki çocuk tecavüzcülerine sahip çıkanların ne bu memlekette ne de bu mecliste yerleri vardır. Asıl utanması gereken onlardır. Buradan AKP'li vekillere AKP'li bakanlara hükümete sesleniyorum: Asıl sizler üzüntü veriyorsunuz bize. Ortalık pislik içinde ve sanki hiçbir şey yokmuş gibi 'mış' gibi yapıyorsunuz. Ve beyinleri uyutmaya devam etmek istiyorsunuz. Daha yeni 3 yaşındaki bir çocuk bu ülkede tecavüz edilerek öldürüldü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, kadın bakan size sesleniyorum: Canınız acıdı mı? Benim canım bir anne olarak çok acıdı. Sayın Bakan Kemal Beyin sözlerini çarptırarak kendinize rant elde etmeyi bırakın, göreviniz olan ülke gerçekleriyle yüzleşin."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr