Anayasa teklifi görüşmeleri sırasında darp edilen CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, bu olayın genel kurulda sahte oy kullanıma ilişkin anlattığı bir örnek nedeniyle gerçekleştiğini söyledi, o an yaşadıklarını ve hissettiklerini Cumhuriyet’e anlattı. Hürriyet, “Elini sallayarak, hakaretvari bir tavırla Mustafa Elitaş üzerime geliyor. Ahmet Gündoğdu beni ittirdi, boynumdaki kızarıklık da öyle oldu. Elitaş ile de yakın temas yaşadık ama fiziki müdahaleyi daha çok Gündoğdu yaptı, telefonumu gaspetti” dedi. Diğer milletvekilleri sayesinde itiş kakıştan kurtulabildiğini anlatan Hürriyet, “Tek başıma olsaydım, kesinlikle beni tamamen darp etmekten sakınmazlardı. O derece hırslanmışlardı. Elitaş ve Gündoğdu’nun gözünde o kini gördüm” dedi. Genel kuruldaki anayasa değişikliği teklifinde dün çıkan kavgada darp edilen CHP’li Hürriyet, yaşananları anlattı. Olay, genel kurulda verdiği örneğin ardından “3 AKP’li bir kabinde oy kullanmıyorsa ne yapıyor” sorusunu sormasının rövanşı olduğunu söyledi. O sırada tek kayıt alanın kendisi olmadığını belirterek o anları; “Benimle birlikte birkaç kişi daha görüntü alıyordu ama direkt bana saldırıldı. Önce Mustafa Elitaş üzerime geldi. O an zaten çektiğim kayıtta görünüyor. Elini sallayarak, hakaretvari bir tavırla üzerime geliyor. O arbedede Ahmet Gündoğdu beni ittirdi, boynumdaki kızarıklık da öyle oldu. Elitaş ile de yakın temas yaşadık ama fiziki müdahaleyi daha çok Gündoğdu yaptı” dedi.

'Telefonumu aldılar’

O sırada Gündoğdu’nun kayıt aldığı telefonunu gaspettiğini söyleyen Hürreyet, “Telefonu geri aldık ancak ben mi aldım başkası mı o itiş katış da hiç hatırlamıyorum” dedi. Milletvekili arkadaşlarının yanında olduğunu belirten Hürriyet. “Onlar beni geri çekti. Ama orada vekil arkadaşlarım olmasaydı, ben tek başıma olsaydım, kesinlikle beni tamamen darp etmekten sakınmazlardı. O derece hırslanmışlardı. Elitaş ve Gündoğdu’nun gözünde o kini gördüm” diye konuştu. Olay nedeniyle tansiyonunun düştüğünü söyleyen Hürriyet, “İlk kez böyle bir şey yaşıyorum. O kargaşada tek kadın vekil bendim. Benim bağırmamı duyan diğer kadın vekil arkadaşlarım yanıma koştu. O anları çok net hatırlayamıyorum. Boynumdaki kızarıklığı da ben değil arkadaşlarım fark etti. Bir yandan kollarımın ve boğazımın acıdığını hissediyordum bir yandan da gaspedilen telefonumu geri almaya çalışıyordum” dedi. Kadına yönelik şiddeti AKP’nin meşru hale getirdiğini dile getiren Hürriyet, sahte oy skandalını anımsattı ve “Kadına şiddetin kaynağı Meclis ve Hükümet. Suç işlemeyi sevdiler ama suç üstü yakalanmaktan hoşlanmadılar” dedi. Bireysel bir hukuki başvuru yapmayacağını, olayın kendi şahsına dönmesini istemediğini söyleyen Hürriyet, “Bu; millete, demokrasiye, insan haklarına, özgür düşünceye yapılmış bir saldırı. Dolayısıyla bunu milletin haklarını koruma altında yürütmek istiyorum. Ceza alıp almaması çok önemli değil, mesele milletin burada neler döndüğünü öğrenmesi. Kaldı ki bir hukukçu olarak ne yazık ki ‘Kimi kime yargılatacağız’ diye düşünüyorum. Ben bugün şikâyet etsem yarın takipsizlik kararı çıkacak ve alacaklar o kararı ‘Bak bizim suçumuz yokmuş’ diyecekler. Bir babayiğit hâkim çıkıp da bir AKP’liyi yargılayabilir mi, yargılayamaz” dedi.

'Darp edilen ben halkı kandıran onlar'

Hürriyet, CHP’li milletvekilleriyle birlikte Meclis’te basın açıklaması yaptı. Elitaş ve idari amiri Gündoğdu’nun faşist saldırısıyla karşılaştığını söyleyen Hürriyet, “Darp edilen ben halkı kandıran onlar. Gerçekten o kabinlerde gizlemeye çalıştıkları çok şey varmış. AKP suç işlemeyi sevdi. Bir kadına karşı gözlerini kan bürüyen zihniyetin ne kadar vahşi olacağını göstermiş oldu. Meclis’te kadına tahammül edemeyen sokakta kadına hayat verir mi, vermez. Bu anayasa geçerse kimsenin can ve mal güvenliği kalmayacaktır. Darbe anayasasına evet diyen vekiller olduğu sürece bu ülkede başka vatan haini aramaya gerek yoktur” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr