Ziraat Bankası, BOTAŞ, PTT, Türkiye Petrolleri, Borsa İstanbul, TÜRKSAT, Türk Telekom, Eti Maden ve Çaykur'un ardından ardından bu sabah da Türk Hava Yolları ve Halkbank'ın hisseleri Varlık Fonu'na devredildi.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen alınan kararla ilgili olarak çarpıcı bir yorumda bulundu. Sözcü gazetesinden Zeynep Gürcanlı'ya konuşan Haluk Pekşen, "bu şirketlerin Varlık Fonu’na devredileceği belliydi. Çünkü THY’nin zararı 3 milyar doları aştı. Şimdi fona devredilen kar eden şirketlerin kaynakları, THY’deki hortumu kapatmak için kullanılacak" ifadelerini kullandı.

THY’nin, yolcu sayısının azalmasına ve pek çok uçağının hangara çekilmesine rağmen, uçak alımına devam edeceğine dikkat çeken Pekşen, şöyle konuştu:

“THY’nin zararı 3 milyar doları aştı. Ancak hala taahhüt altına alınmış olan uçak alımları var, hem boing’den hem airbus’tan. Bir taraftan eldeki uçaklar uçmuyor, bir taraftan yolcu yok, diğer taraftan sipariş verdiğin uçakları almak zorundasın. Çünkü çok büyük cezası var. THY’de her gün zarar katlıyor. Peki ne yapacaklardı ? Varlık Fonu aracılığıyla, Ziraat Bankası, Halkbankası, Çaykur gibi kar eden şirketlerin kaynakları buradaki hortuma devredilecek. Bu, THY’deki yolsuzlukları örtbas etmek için yapılmış bir düzenlemedir.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr