Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, FETÖ soruşturması ile ilgili açıklamalar yaptı. CHP İl Başkanı Turgay Güngör ve partililerin eşlik ettiği Pekşen, 'FETÖ' ile ilgili tartışmaların ana odağında, kimin Fethullahçı olduğuna yoğunlaşıldığını belirterek, “Bu yanlış” dedi.

Ceza adaleti sisteminin kimin Fetullahçı olduğuyla değil, kimin suç sayılan eylemi yaptığıyla ilgilendiğini dile getiren Pekşen, “Bizim için, bir hukukçu için yasanın suç saydığı eylem içerisinde olanlardır önemli olan” dedi.

"HALK BANKASI’NIN 7 YÖNETİCİSİ BANK ASYA’DAN"

Darbe girişimini planlayanların hala yerlerini koruduğunu ifade eden Haluk Pekşen, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bir iki holding ve grup hariç bu işin asıl planlayıcıları, organizatörleri ve icracıları hala yerlerinde duruyor. Bank Asya'ya el konuldu. Cemaatin en büyük finans kuruluşu. Bank Asya'nın mevcut yöneticileri arasında soruşturmalar açıldı, bazıları tutuklandı. Peki Halk Bankası? Halk Bankası'nın üst düzeyindeki 7 yönetici, genel müdür dahil hepsi Bank Asya'dan gelme. Ayrıca Halk Bankası'nın ihtilaflı alacaklarını takip için yetki verdiği avukatlar da cemaat soruşturmasının muhatabı olan avukatlardır. Yani bir kaynak aktarımı gibi. Samsun'daki avukatın hesabında 800 milyon lira bulunduğu iddia ediliyorsa, Türkiye'nin birçok yerinde, Halk Bankası'nın avukatlarında da böyle bir organizasyon yapısı görüyoruz."

"CEMT 1-0 ÖNDE... BU CEMT AKP’Yİ BİR KAŞIK SUDA BOĞACAK"

"Halk Bankası'nın Genel Müdürü, yönetim kurulu ve oradaki 7 yönetici Bank Asya'dan geliyor ama hiç birine dokunulmuyor” diyen Pekşen açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bank Asya'da hesap açmış, kredi kullanmış, otomobil almış, konut kredisi almış olanları cemaatçi diye tutukluyorlar. Bank Asya'yı kuran, yöneten, yıllarca finansmanını sağlayan adam Halk Bankası'nda Genel Müdürlük görevine devam ediyor. Yöneticiler görevlerine devam ediyor. Dün Sayın Cumhurbaşkanı dikkat etmiş ve uçakta bu konuyla ilgili bir açıklama yapmış, soruşturmanın amacından sapmakta olduğunu söylemiş. Bir AKP milletvekili de aynı şeyi söylemiş. Bu cemaat AKP'yi bir kaşık suda bulursa, boğacak. Şu anda gördüğüm kadarıyla cemaat 1-0 önde. AKP bu işi yüzüne gözüne bulaştırmaya başladı. Gerçek sorumlular yerlerinde duruyor."

CHP Milletvekili Pekşen, "81 ilde Halk Bankası'nın sözleşmeli avukatlarına da bir bakın. Halk Bankası yönetimi orada kaldığı sürece Türkiye'de hiç kimse 'FETÖ örgütü ile mücadele ediyoruz' diyemez" iddiasında bulundu.

SOYLU BAŞARIR

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, İçişleri Bakanlığına atanan Süleyman Soylu'ya da cemaatle mücadele konusunda büyük iş düştüğünü söyledi. Pekşen, “Cemaatle mücadelede Recep Tayyip Erdoğan tek başınadır. Onun dışında cemaatle mücadelede kimsede istek ve şevk göremiyorum. Bu yüzden Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı gibi önemli bir göreve getirilmiştir. Çünkü bu konuda Recep Tayyip Erdoğan’a yardımcı olacak tek isim Süleyman Soylu’dur. Başarabilir mi? Bence başarabilir. Doğruları yaparsa destek vermeye devam ederiz. Ben inanıyorum kendisine. Güçlü bir duruşla Türkiye'yi cemaatten kurtarabilir" diyerek açıklamalarını noktaladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr