CHP'nin Antalya'da devam eden 'TBMM Grubu 26'ncı dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda basın toplantısı düzenleyen Levent Gök, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırının terörle ilgili asayiş birimleri tarafından soruşturulmasını istediklerini söyledi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazelerine katılan yegane siyasi parti lideri olduğunu kaydeden Gök, "Biz şehitlerimizin Türkiye için verdiği mücadeleyi biliyoruz. Bundan sonra da bütün şehit cenazelerinde onların yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nu hedef alan yumurtalı saldırının, organize, planlanmış, bilinçli bir saldırı olduğunun kesinlik kazandığını iddia eden Gök, "Genel başkanımıza ya da CHP'li yöneticilerimize saldırmak için oraya organize bir şekilde gelen kalabalığın şehitlerimize ve onların ailelerine kutsal bir mekanda çok ciddi saygısızlık gösterdiği ortadır. Bunun dinimizde yeri yoktur" dedi. Ancak bu noktada saldırının arkasındaki güçlerin kim olduğunun önemli olduğuna dikkati çeken Gök, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz biliyoruz ki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisinin de içinde olduğu provokatif eylemler olduğu ortaya çıkacaktır. Umarım önümüzdeki günlerdeki gelişmelere hep beraber tanık oluruz. Bunlar Melih Gökçek'ten güç alarak, onun planlamasıyla, onun azmettirmesiyle oraya gelen bir avuç çapulcudur. Bir avuç çapulcunun ne bizlerin şehit cenazelerine gidilmesini engelleme hakkı vardır ne de biz onlardan korkarız. Başta genel başkanımız olmak üzere biz bu ortamda bütün şehit cenazelerine katılma kararlığımızı ifade ediyoruz."

'GÖKÇEK 60 KORUMAYLA GEZER'

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'i 'aciz ve korkak' olarak nitelendiren Gök, "Kendisi 60 korumayla gezer. Ankara halkının bütçesinden elde ettiği geliri korumalarına, ciplerine ayırmak suretiyle çok kalabalık bir koruma ordusuyla, ciplerle dolaşan yegane belediye başkanıdır" diye konuştu.

Gökçek'in tek başına, halkın arasında dolaşamadığını iddia eden, şehit cenazelerinde çok da yer almayan bir isim olduğunu aktaran Gök, Gökçek'in şimdi provokatif eylemlerle CHP'yi, bir başka parti ya da terörle ilintilendirmek üzerine kurulu bir algı operasyonunun bizzat başında yer aldığını savundu. Gök, "İçişleri bakanı, başbakan ne güne duruyorsunuz? Gerçi başbakan da ortada yok ama bu belediye başkanının işi belediye işleri dışında CHP'ye çamur atmak, havuz medyası aracılığıyla CHP üzerinde olumsuz algı sergilemekten ibaret" dedi.

Melih Gökçek'e "Hodri meydan" diye seslenen Gök, geçen hata 553 milyon lira belediye kaynağını defterlerde gösteremediği Gökçek'i suçlayan açıklamalarına hala yanıt alamadığını söyledi. Bu kaybı açıklamak için yazılım şirketi üzerine topu attığını iddia eden Gök, "Şirket paralel yapıyla ilgili olduğu gerekçesiyle geçen ay el konulan bir holdinge ait. Melih Gökçek hem belediye de usulsüzlüğe neden olmuştur hem de paralel yapıyla işbirliği yaptığını itiraf etmiştir. Haydi savcılar ne güne duruyorsunuz? Siz paralel yapıyı araştırmıyor musunuz, siz paralel yapıyla ilişkili Melih Gökçek hakkında ne yapıyorsunuz" diye konuştu.

Gökçek'e yönelik "Haysiyetini ve şerefini korumaktan aciz bir kişilik" nitelendirmesinde bulunan Gök, Gökçek'in Kocatepe saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada 4 yıl önce 2 kadın tarafından yumurtalı saldırıya uğradığı İzmir Caddesi'ndeki olayla bağlantılı olarak kendi ismini gündeme taşıdığını aktardı. Gök, "'Bana yumurta atıldığı zaman Levent Gök oraya geldi ve yumurta atanları korudu' şeklinde bir beyanı olmuştur. Külliyen yalandır" dedi. Gökçek'in kürtajla ilgili bir değerlendirmesi nedeniyle iki kadının yumurtalı saldırısına uğradığını belirten Gök, olayla ilgisi bulunmayan bir kadın parti yöneticisini bölgeden almak için İzmir Caddesi'ne gittiğini anlattı. Gök, şunları anlattı:

"Emniyet kuvvetleri benden kalabalığı dağıtmamı rica etti. Baktım içerde Melih Gökçek korkudan tir tir titriyor. Bir depoya saklanmış oradan çıkamıyor. Melih Gökçek o gün seni oradan ben kurtardım. Çıktım dışarıya, 'Arkadaşlar dağılın ben buradayım' dedim. Sözüme itibar edilip kalabalık dağıldıktan sonra Melih Gökçek, korkutan tir tir titreyerek oradan çıkabilen durumda olmuştur. Otur bana teşekkür et. Seni ben kurtardım, evine ben gönderdim. Nitekim biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. O gün atılan yumurtaya da karşı çıktık. Benim onu oradan kurtarmamı, depoda saklanmış olmasını bizim karşımızda ezilmiş olmasını unutmadı altında kaldı."

Grup Başkanvekili Gök, Kocatepe saldırısında Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in sorumluluğunu gösteren somut veri olup olmadığına yönelik soruya ise "Somut veri önümüzdeki günlerde paylaşırız" karşılığını verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr