CHP Grup Başkanvekili Gök, anayasa değişikliği teklifini Ankara'nın Elmadağ ve Bala ilçelerinde yaptığı esnaf ziyaretleri ve kahvehane toplantılarıyla vatandaşlara anlattı. Gök, ayrıca Bala ilçesinin köyüyken Çankaya'ya bağlanıp, birer mahalle haline dönüşen Tohumlar, Kömürcü, Evciler, Karahasanlı, Çavuşlu, Yaylaköy ve Akarlar'da yaşayan çiftçilere katıldığı ceviz ağacı dağıtım töreninde fidan dağıttı.

CHP'li Gök, yaptığı konuşmalarda iktidarın bir, iki puan oy alabilmek için Türkiye'yi uluslararası arenada utanç verici bir tabloyla karşı karşıya bıraktığını savundu. Türkiye'nin bakanlarının bazı ülkelere gidemediğini hatırlatan Gök, "Böyle bir tabloyu hak etmiyoruz. Ulusal onurumuz kırıldı. Ülkemizin onurunu koruması beklenenler üç-beş oy fazla alacağız diye zil takıp oynadılar. Türkiye'nin yüzde 50'sini, dünyanın tümünü reddeden bir anlayış olamaz. Türkiye'nin başını yaslayacağı dünyada bir tek dostu kalmamıştır" dedi.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU SEÇİLSE BİLE BU YETKİLERE SAHİP OLMASINI İSTEMEYİZ"

Anayasa değişikliğiyle verilmek istenen yetkilerin, bir diktatör doğuracağını belirten CHP Grup Başkanvekili Gök, şunları söyledi: "Bir partinin genel başkanı aynı zamanda hem cumhurbaşkanı, hem başbakan oluyor, kararname çıkarıyor, hâkimleri savcıları atıyor, meclisi feshediyor. Verilen bu yetkileri kim kullanırsa kullansın diktatör olur. Kemal Kılıçdaroğlu seçilse bile bu yetkilere sahip olmasını istemeyiz. Dünyada hiçbir örneği olmayan bir sistem Türkiye'ye dayatılıyor. Bu sistemden kaos doğar. Cumhurbaşkanı ülkeyi kararnamelerle yönetecekse TBMM ne iş yapacak? Kanunu cumhurbaşkanı çıkaracaksa 600 milletvekili değil 60 milletvekili olsa ne çıkar?"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr