Rejimi değiştirecek anayasa değişikliğinin ilk tur görüşmeleri demokrasi uyarıları dikkate alınmadan, jet hızıyla tamamlandı. AKP veMHP'nin anlaşarak Meclis'e getirdiği 'Anayasa Değişiklik Teklifi'ne CHP'li milletvekilleri Meclis'te direnirkenken, CHP Gençlik Kolları da sokaklarda mücadele ediyor. Konya Metrosu'nda CHP Gençlik Kolları üyeleri, Başkanlık sistemini de içeren Anayasa Değişiklik Teklifi'ne karşı, halka mücadele çağrısında bulundu. CHP Konya Gençlik Kolları İl Başkını Orkun Polat, Konya Metrosu'nda halka yaptığı çağrıda şu ifadeleri kullandı:

"DİKTATÖRLÜĞE GEÇİT VERMEYECEĞİMİZİ HERKESE DUYURUYORUZ"

Hoşgörü ve saygının başkenti olan Konya'nın sevgili halkı, 15 yıldır iktidarda bulunan AKP geçtiğimiz hafta Meclis'e getirdiği önergeyle, Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasimizi hedef alıyor. Meclis salonundan geçirilmek istenen yeni anayasada işsizlerin sorunları yok, emeklilerin sorunları yok, üniversite öğrencilerinin sorunları yok, "sizin, bizim ekonomik sorunlarımız yok. Yeni anayasada yasama, yürütme ve yargıyı tek elinde toplamış bir diktatör var.

Sevgili Konya halkı,

Gerilimden kavgadan güç alan bu başkanlık dayatmasına dur deme vaktimiz gelmedi mi?

Her gün patlayan bombalara, ekonomik sıkıntılara, bizim olmayan bir savaşta toprağa verdiğimiz evlatlarımıza dur deme vaktimiz gelmedimi?

Teklif edilen anayasa AKP milletvekilinin de söylediği gibi, anayasamızın değişmesinin bile teklif edilemeyecek olan ilk 4 maddesini hedef alıyor.

Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden, diktatörlük sistemini getirmek isteyen bu anayasa teklifini reddediyoruz.

İzmir'den Ardahan'a, Edirne'den Antalya'ya bu coğrafyanın bütünlüğünü savunmak, Atatürk gençliğinin birnici vazifesidir.

Bizler gözünü kırpmadan bu vatana kanını feda edenlerin, Mustafa Kemal'in çocuklarıyız. Milletvekillerinin Meclis'teki direnişini sokağa taşıyor, diktatörlüğe geçit vermeyeceğimizi herkese duyuruyoruz.

İL BAŞKANI EMNİYET'TE İFADE VERDİ

CHP Konya Gençlik Kolları İl Başkanı Orkun Polat, metroda yaptığı konuşmanın ardından bugün ifade vermek için Konya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.




 

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr