CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, MYK üyesi Mustafa Kalkan, Erhan Çetinkaya, Adana, Mardin, Adıyaman ve Gümüşhane gençlik kolları temsilcilerinden oluşan bir grup, '1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Diyarbakır'a gelerek silahlı saldırıda öldürülen Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi'nin mezarı başında beyaz güvercin uçurarak barış mesajı verdi. Burada konuşan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, bu topraklarda daha fazla çocuk ölmesin diye umut ve barışı yeşerteceklerine dair söz vererek, şöyle dedi:

"Burada olmak, burada konuşabilmek çok zor. Rüzgar, bulutla değil katillerin kendi elleriyle bu topraklara getirdiği savaşın gölgesinde; bir barış elçisinin huzurundayız. Toprağını, vatanını, halkını seven ve bunların hepsi için barışı yeniden var etmek adına mücadele eden bir insandı Tahir Elçi. Şanslı olanlarımız onunla tanıştı, ondan çok şey öğrendi. O çok sevdiği toprakların simgelerinden Dört Ayaklı Minare'den yine güzel sözleriyle bize seslenirken aramızdan alındı. Hala inanması maalesef ki çok güç hepimiz için. Bugün gönlümüz isterdi ki yine bu topraklara barış gelsin diye söyleyeceğimiz sözler, onun ağzından çıksaydı. Umutla, barışla, kardeşlikle hep beraber bir şeyler söyleyebilseydik. Tahir abimiz sesimize ses olamıyor belki ama burada ruhuyla başka gelecek inancımıza tanık olsun. Ömrüne sığdırdığı mücadelesi kaldığı yerden hepimizin omuzlarında devam ediyor. Bu topraklarda daha fazla çocuk, daha fazla genç, daha fazla insan ölmesin diye biz milyonlarca kişi umudu ve barışı yeşerteceğiz. Sözümüz olsun."

Yılmaz, CHP'li gençler olarak barışı sağlayabileceklerini, Kürtler'in acıda yalnız bırakıldığını öne sürerken, "Eşit yurttaşlık, eşit yaşam hakkı insani haktır. Talep değil. Aklımızın bir köşesinde hep bunu tutarak hareket etmeliyiz. Biz gençler barışı inşa edebiliriz. Ama önce binlerce kaybı olan, acıda yalnız bırakılmış Kürt halkıyla barışmak zorundayız. 'Yurtta sulh, cihanda sulh' diyebilmeliyiz. Sınır komşularımızın politikalarına müdahale eden, ülkeyi terör sarmalına alan yapıları büyüten gerici iktidara karşı bir arada olmayı savunmalıyız. Sadece birbirimizle değil, emperyalizm ile kol kola hayatlarına ve geleceklerine müdahale ettiğimiz Suriye halkı ile barışmalıyız. Yarınımızı geleceksiz ve güvencesiz kılan, ülkemizi sermayeye bölüştüren, halkı ölümle halkı yoksullukla yüz yüze bırakan bu iktidara karşı dimdik ayakta durmalıyız. Savaşa, piyasalaşmaya, gericiliğe, fırsatçılığa, sindirilmeye karşı yalnızlaşmamak adına barışmayı savunmalıyız" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr