CHP’de sadece mevcut milletvekilleri değil, eski CHP’li milletvekillerinden de dokunulmazlıkların kaldırılmasına itiraz geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin hazırladığı anayasa değişikliğine ‘evet’ oyu kullanacaklarını açıklamasının ardından mevcut CHP milletvekillerinden gelen ‘hayır’ oyu kullanacaklarına ilişkin açıklamaları kervanına eski CHP Milletvekilleri de katıldı.

24. Dönem CHP Milletvekilleri Antalya’da kampa girdi. Kampta bugün yapılan Danışma Kurulu Toplantısına milletvekili dokunulmazlığı tartışmaları damga vurdu.

Toplantıda söz alan eski milletvekillerin büyük çoğunluğu, dokunulmazlıkların kaldırılmasının AKP’nin 'Başkanlık Stratejisi'nin en önemli ayağını oluşturduğu, meselenin sadece HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması şeklinde algılanmaması gerektiğini dile getirerek, CHP yönetiminin bu tuzağa düşmemesi konusunda uyarılması gerektiğini dile getirdi.

Toplantının sonucunda dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıkılması ve CHP yönetimini Meclis’teki oylamada ‘hayır’ oyu kullanması çağrısında bulunmak için bildiri yayınlanması kararlaştırıldı.

Bazı eski vekiller ise, “Biz şu anda milletvekili değiliz. Böyle bir bildiri yayınlamamız doğru olmaz” diyerek karşı çıktıkları öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr