CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a hitaben yazdığı mektubunda "Size önerim Che Guevara’nın öldüğünde sırt çantasında çıkan Atatürk’ün Nutkunu okumanızdır" dedi. İşte Erol'un mektubu:

Sayın İsmail KAHRAMAN
Sayın Başkanım,

Öncelikle size bir hatırlatma yapmak isterim. TBMM Başkanı seçildikten sonra artık kendi ideolojik düşüncelerinize ve partinizin politikalarına göre söylemlerde ve davranışlarda bulunma hakkına sahip değilsiniz.

Siz AKP Grup Başkanı veya Başkanvekili değil parlamentoda bulunan tüm siyasi partilere mensup milletvekillerinin başkanısınız.

Yani CHP’li bir milletvekili olarak benim de meclis başkanımsınız. Kamuoyuna açıkladığınız tüm düşüncelerinizi ve fikirlerinizi bu sorumlulukta yapmalısınız.

Küba’daki diktatörlük rejime karşı mücadele vermiş dünya tarihine geçen ve kendi coğrafyasında direniş ve halk kahramanı olarak görülen Ernesto Che Guevara’yla ilgili açıklamanız ne diplomatik ne de siyasi nezakete yakışan bir söylemdir.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu dönemde bu açıklamanızı hoş görmüyor ve tepkiyle karşılıyorum.

Ayrıca size bir hatırlatma da yapmak isterim. Che Guevara öldüğünde sırt çantasında Ulu Önderimiz Atatürk’ün Nutku çıkmıştır.

Üzüntümüz Che Guevara bile Atatürk’ün Nutkunu okuyarak Atatürk’ü anlamaya çalışırken bugün ülkemizin kaderinde söz sahibi olanlar maalesef Atatürk’ü anlamış değillerdir.

Size önerim Che Guevara’nın öldüğünde sırt çantasında çıkan Atatürk’ün Nutkunu okumanızdır.

Saygılarımla 

'Laiklik olmamalıdır' diyen İsmail Kahraman, 'Kanlı Pazar'ın sorumlularından biriydi

CHP'li Çam: Kahraman, Küba’yı genelev işletmesine dönüştüren Batista’nın fotoğrafını taşıyabilir

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr