Sosyal medyada vi değinen CHP’li Erdem, “AKP Milletvekilleri TBMM kürsüsüne çıkıp, ‘milli iradeden neden kaçıyorsunuz’ gibi sözler söylüyorlar. Tüm siyasi tarihi spekülasyon ve algı operasyonuna dayanan, bir ideoloji partisi olmayan AKP'nin Saray'dan atanmış vekillerinin bu ifadesinin hangi özgüvene dayandığını biliyoruz. Bu vekillere hodri meydan diyorum. Zerre kadar milli iradeye saygı duyuyorlarsa, TRT'de TBMM grubu olan tüm partilerin liderlerini bir programda buluştursunlar. O programda liderler halkın önünde anayasayı tartışsın. Moderatörlüğünü Ahmet Hakan yapabilir. Gayet iyi olur.” dedi.

"SARAY’IN SEKRETERİ BİLE MUHALEFET LİDERİNDEN DAHA FAZLA TRT’YE ÇIKIYOR!"

Muhalefetten bir kişinin bile TRT’ye çıkarılmadığını belirten Erdem, “AKP, tüm medyayı havuzlar kurarak ele geçirdi. Ben bir CHP Milletvekili olarak, hiçbir TV kanalına çıkamıyorum. Neden? Çünkü belgesiz, delilsiz konuşmuyorum. Benim gibi muhalefet vekillerinin konuşamadığı bu medya ortamında, AKP'nin Milletvekili olmayan MKYK üyeleri bile daha fazla konuşuyor. Gazeteler onlarda, TV'ler onlarda. Devletin kasasını boşaltıp milyarları seçime yatırıyorlar. Biz sokağa çıktığımızda; ‘OHAL gerekçesiyle engelliyorlar.’ Ve buna ‘milli irade’ diyorlar. Millet, kimin ne düşündüğünü biliyor mu? Akşama kadar yalan yayın yapan TV'ler üzerinden kampanya yapıyorlar. TRT'de Kılıçdaroğlu konuşabiliyor mu? Ama Cumhurbaşkanı'nın Genel Sekreteri sürekli orda. Genel Sekreter dahi çıkıyor, muhalefetten bir kişi çıkamıyor. Bu baskı ortamında, "milli irade" diyorlar. Sandıktan sonuç aldıklarında, demokrasiyle geldik yalanına sarılıyorlar.” dedi.

"HAVUZ SADECE DÖRT GÜN MUHALEFETE SÖZ HAKKI VERSE AKP %20 OY ALAMAZ!"

Halktan her şeyin gizlendiği bir ortamda milli iradeden söz edilemeyeceğini ifade eden CHP’li Erdem, “AKP'nin havuz medyası; "sadece 4 gün, muhalefete mikrofon uzatsın, AKP %20 oy alamaz. Bırakın başkanlığı, baraj sorunu ile karşı karşıya kalır. Bu milletten gerçekleri gizleyerek, milletin saf ve temiz duygularını istismar ederek siyaset yapanlar, ağzına sakın milli irade lafını almasın. Bu anayasa TBMM'den geçmemelidir. Geçtiği takdirde, OHAL altında ve medyada muhalefet ambargosuyla yapılacak her seçimin sonucu gayrimeşru olacaktır. 15 Temmuz darbecilerinin emellerinden farksız olacaktır. 15 Temmuz'cular, TRT ve CNN Türk'ü enterne etmeye çalıştı. AKP 15 yıldır TRT'yi enterne etmiş durumda. Bu darbe ortamından ‘milli irade çıkmaz.’ Milli irade, basın özgürlüğüyle olur. Muhalefet ile iktidarın eşit konuşarak, halka ulaşmasıyla olur. Eğer yürekleri varsa, anayasalarına güveniyorlarsa; hadi TRT'de liderler anayasayı tartışsın. Halkın önünde, tüm gerçekler masaya yatırılsın. Ama bunlar yapamaz.” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr