CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, 13 yaşındaki çocuğun tehdit edildiğini ancak devletin buna karşın herhangi bir tedbir almadığını söyledi. Erdoğdu, “Benim 13 yaşındaki çocuğum tehdit ediliyor. Ve siz hiçbir şey yapmıyorsunuz. Beni korumuyorsunuz çünkü ben bir muhalifim.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, TBMM Plan ve Bütçe görüşmelerinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenerek kendisinin ‘muhalif’ olduğu için 13 yaşındaki çocuğunun tehdit edildiğini ve devletin buna karşın hiçbir şey yapmadığını ifade etti. Türkiye’de ‘düşman ceza hukuku’nun uygulandığını kaydeden Erdoğdu, “Hukuk, hiçbir şekilde iktidara uygulanamıyor. Hukuk, sadece muhaliflere uygulanmaktadır. Hukuk sadece iktidar muhaliflerine uygulanmaktadır. Bunu görüyorsunuz, hakaret davalarından onlarca kişi tutuklanıyor. Benim 13 yaşındaki çocuğum tehdit ediliyor. Ve siz hiçbir şey yapmıyorsunuz. Beni korumuyorsunuz çünkü ben bir muhalifim. İşin kötüsü, bu durumun da farkındayım. Temsil ettiğim kitle de farkında.” diye konuştu.

"EŞİM ve ÇOCUĞUM TEHDİT EDİLİYOR"

Aykut Erdoğdu, özellikle yolsuzluk soruşturmaları sonrasında kendi şahsının yanı sıra eşi ve 13 yaşındaki çocuğunun da tehdit edildiğini kaydetti. Kendisinin hedef gösterildiğini ifade eden CHP'li vekil, aleyhinde çok defa sosyal medya kampanyasının başlatıldığını ve mermi resimlerinin gönderildiğini aktardı. Erdoğdu, şunları ifade etti: “Ağır hakaretler, tehditler. Mermi resmi göndermeden tutun ‘işte bu da onun çocuğu’ diye sosyal medya hesaplarından (tehdit) oldu. Açılmış birkaç tane dava sürüyor. Eşim, ailem, yaşadığım bölge, her şey. Binlerce yorum aynı anda geldi. Aynı şekilde Recep Tayyip Erdoğan’a ya da bir AKP yöneticisine yapılan eleştiriler ‘ağır hakaret’ olarak yorumlanıp birçok insan hapse atıldı. Hukuk, hepimize eşit uygulanmalı. Şuan itibariyle Türkiye’de hukuk sadece muhaliflere uygulanıyor. İktidarın hiçbir hukuk kuralına uymak zorunda olmadığı bir dönem yaşıyor. Erdoğan zaten söylüyor; ‘mevzuatla kendinizi sınırlı hissetmeyin, ne gerekiyorsa onu yapın’ diyor.”

"BİR YAĞMA YILLAR SERİSİ YAŞIYORUZ"

Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmaya Türkiye’nin taşıyıcı sütunlarının içten çürümeye başladığını söyleyerek devam CHP İstanbul milletvekili, “Elbette bir hesaplaşma olacak. Siz yargı olarak bunu durdurmanız gerekiyorken ne yaptınız? Bunu öfke ya da intikam duygusuyla söylemiyorum. Halk soracak bize. Size de soracak bize de soracak. Çünkü Türkiye’nin ekonomisi çöküyor. Sosyolojik durum ortada, kutuplaşma ortada, büyük bir gettolaşma var. İçeride ve dışarıda büyük bir çatışmanın eşiğine gelmiş durumdayız. Bir ‘yağma yılları’ serisini yaşıyoruz. Hiç kimse bu halkın mallarını yağmalayarak ebediyete kadar torunlarını zengin edeceğini düşünmesin.” diye konuştu.

ERDOĞDU: YOLSUZLUK HESAPLAŞMASINDA HALK ‘HEPİNİZ ORADAYDINIZ’ DİYECEK

Aykut Erdoğdu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yağma yıllarında bu vurgunları yapanlar, bu vurgunlara göz yumanlar elbette hesap verecek. Çok ağır hesap sorulmasından korkuyorum çünkü ekonomik krizler sonrasında yolsuzluk hesaplaşması bazen kanlı da bitebiliyor. Bu zulüm düzeni de sonsuza kadar sürmeyecek. Halk belki de ‘hepiniz oradaydınız’ diyecek. Çünkü hepimiz buradayız. 80 milyon insan ‘hepiniz oradaydınız’ diyecek.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr