TBMM Genel Kurulu'nda 'Maarif Vakfı' kanun tasarısı görüşülüyor. CHP'li Erdem'in  "Sizin elinizde eğitim  Sizin elinizde eğitim diplomalılar hıyarcılık ve amelillik yapıyor, diplamasızlar cumhurbaşkanı olabiliyor" sözleri Genel Kurul'a damga vurdu. diplamasızlar cumhurbaşkanı olabiliyor" dedi.Eren Erdem'in konuşmasından başlıklar şöyle:


"Maarif sözcüğünün kaynağı Arapça'dır. Biz arif kişiler yetiştirmek için irfan mektepleri kuracağız bağlamında bir yaklaşımda bulunmuşlar.Kuruma 1 milyon lira aktarılacak. Bu nasıl harcanak belli değil.Eğitim, kimler verecek belirsiz. Sizin eğitim politikalrınız nedeniyle intihar eden, atanamayan öğretmenler istihdam edilecek mi?

Eğitimi verecek kişileri vakıf eğiticek. Zaten bir Götürgevimiz, Ensar'ımız bir ilim yayma vakfımız var. Maarif Vakfı'nı kim belirleyecek. TRT'nin, valilerin belirlenmesibni sağlayan irade belirleyecek. Arkadaşlar sizin belirlediğiniz kurumların geldiği noktayı görüyoruz.

Sizin belirediğiniz vali yanlış anlaşılmasın kendi şifadeleri ile söyleyeceğim'halka kavas' demedi mi dedi.Belirledğiniz emniyet, seri katil ile selfie çekecek duruma geldi mi geldi.

Sizin yapılandırıldığınız yerde irfan içerilmiyor. Bu vakfın adını tahrif yapalım. Toplumsal barışımız, milli varlığımız sizin elinizde. Diplomalı hıyarcı parodisi yapmıştı İlyas Salman. Sizin elinizde eğitim diplomalılar hıyarcılık ve amelillik yapıyor, diplamasızlar cumhurbaşkanı olabiliyor."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr