Sözcü Gazetesi’ne yönelik operasyona tepkiler devam ediyor. CHP’li Eren Erdem’den Sözcü Gazetesi’ne operasyonunun ardından Başbakan Binali Yıldırım ve kabinedeki tüm bakanlara soru önergesi vererek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

SÖZCÜ’YE OPERASYONA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!

Bugün itibariyle Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay ile birlikte, gazetenin internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ve gazetenin internet sorumlu müdürünün gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan da Sözcü’ye operasyon bilgisini doğrularken ve soruşturma işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

HER KURUMA KURULUŞA SIZAN FETÖ, BİR TEK SİZİN PARTİNİZE Mİ SIZAMADI?

Sosyal medyada Sözcü operasyonuna tepkiler sürerken, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem operasyona ilişkin Başbakan ve tüm bakanlara önerge vererek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Erdem, Başbakan Yıldırım ve bakanlara çok sert sorular yöneltti: “Partinizden hiç FETÖ’cü çıkmamasının nedeni, FETÖ elebaşına övgü dizen bakanlarınız, FETÖ operasyonlarını meşrulaştırmak adına kitap yazan milletvekilleriniz ve FETÖ’ye arsa parsellettiren belediye başkanlarınız mıdır?”

1. Haksızlığı dile getiren ve hak arayan herkesi FETÖ’cülükle suçlamak OHAL politikalarınızın temel özelliği midir?

2. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ağız dolusu hakaret edenlere dokunulmazken, Sözcü’ye 19 Mayıs tarihinde operasyon yapılması ‘cumhuriyet’le hesaplaşma çabası mıdır?

3. FETÖ’yü övenlere değil, sövenlere operasyon yapılmasının amacı davayı sulandırıp gerçek FETÖ’cüleri kamufle etmek midir?

FETÖ’YE MECLİS KÜRSÜSÜNDE ÖVGÜLER DİZEN BAKANLARINIZA DA SORUŞTURMA AÇILACAK MI?

4. Türkiye’deki nerdeyse tüm kurum, kuruluş ve organizasyonlara sızdığı düşünülen FETÖ neden AKP içine sızamamıştır?

5. Partinizin bu konudaki üstün başarısının sebebi, FETÖ elebaşına övgü dizen bakanlarınız, FETÖ operasyonlarını meşrulaştırmak adına kitap yazan milletvekilleriniz ve FETÖ’ye arsa parsellettiren belediye başkanlarınız mıdır?

6. ‘Ne istediniz de vermedik’ diyen parti kurmaylarınıza, milletvekili ve yöneticilerine ‘FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işleme’ suçundan dokunulmazlık mı sağlanmıştır?

7. Sözcü yöneticileri, FETÖ’ye parsel parsel kaç arsa temin etmiştir? FETÖ’cü dersane ve yurt ruhsatlarını Sözcü yöneticileri mi vermiştir?

8. Kozmik odaya girilmesi hususunda Sözcü’de kaç haber çıkmıştır? Sözcü yöneticileri hangi Türkçe olimpiyatlarını organize etmiştir?

9. Sözcü Gazetesi’nde FETÖ’nün tehlikeleri anlatılırken, Meclis kürsüsünde ‘Hocaefendisine’ övgüler dizen bakanlarınız hakkında da aynı soruşturma açılacak mıdır?

 GÖZALTINA ALINAN SÖZCÜ YÖNETİCİLERİ “BAZI DAMATLAR” GİBİ APNE RAPORU ALIRSA SERBEST BIRAKILACAK MI?

 10. Gözaltına alınan Sözcü yöneticileri, bazı “damatlar” gibi özel hastaneden uyku apnesi raporu alması durumunda serbest bırakılacak mıdır?

11. Partiniz üyesi bir şahsın “Ben diktatör olacağım, birisi kalkacak bana diktatör diyecek. Onun vay haline!” cümlesi nezdinde, referandum sonrası kurulacak rejime ‘diktatörlük’ diyen herkes hapse mi atılacaktır?

12. Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında yaşandığı gibi yıllar sonra gazetelere, gazetecilere, siyasilere, sanatçılara ve muhaliflere yönelik gözaltı ve tutuklamalar için ‘kandırıldık’ denilerek mi işin içinden çıkılacağı planlanmaktadır?

13. Muhaliflere yönelik cadı avına dönüşen FETÖ operasyonlarınızı meşrulaştırmak adına FETÖ’cü olduğu tüm kamuoyunca tescillenmiş bazı belediye başkanlarınıza da göstermelik operasyon yapılacak mıdır?

CUMHURİYET SAVCILARININ İSMİNDEKİ “CUMHURİYET” KELİMESİNİ “AK” KELİMESİYLE DEĞİŞTİRECEK MİSİNİZ?

 14. Önümüzdeki süreç için tıpkı 1930’lu yılların Almanyası’nda yapıldığı gibi “AKP’li cu​mhurbaşkanı ve AKP hakkında haber yapmak yasaktır” içerikli bir kanun tasarısı yapma hazırlığı bulunmakta mıdır?

15. Cumhuriyet Gazetesi yazarlarına yapıldığı gibi Sözcü yöneticileri de FETÖ üyeliğinden yargılanan birileri tarafından sadece telefonla arandığı için mi FETÖ suçlamasıyla yargılanacaktır?

16. ‘FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme suçlamasıyla muhalifleri cezaevine attırma’ HSK’ya terfi etmek için bir önşart olarak belirtilecek midir?

17. OHAL nedeniyle haksız yere cezaevine yollanan, işsiz kalan ve terör örgütü üyeliğiyle suçlanan gazeteciler OHAL komisyonuna başvurabilecek midir?

18. Haksız yere gözaltına alınan ve bilinçli olarak mağdur edilen kişiler AİHM’e dava açıp kazandığında ülkemizin ödemek zorunda kalacağı maddi ve manevi zarar kabinenizdeki isimler tarafından karşılanacak mıdır?

19. Sözcü Gazetesi’nden sonra halka gerçekleri duyurma şiarıyla hareket eden başka hangi gazete ve muhabirlere soruşturma açılacaktır? Kabinenizin elinde bir liste bulunmakta mıdır?

20. Yargının siyasallaşmasını hızlandırmak adına Cumhuriyet savcılarının “cumhuriyet” sıfatının “AK” sıfatıyla yer değiştirilmesi planlanmakta mıdır?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr