CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, cemaatin nasıl yapılandığının açık olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Melih Gökçek’i işarat etti. Emir, “Gökçek, cemaate sunduğu olanakların binde birini Ankaralılar’a sunmadı” dedi.

CHP’li Emir, cemaat yapılanmasını hem mali hem de nüfuz olarak büyümesini sağladığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında Ankara Cumnuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Gökçek’in, Uluslararası 10’uncu Türkçe Olimpiyatları’nda Fetullah Gülen için, “Hoşgörünün, diyaloğun, barışın simgesi, değerli büyüğümüz, bu işin değerli mimarı Fethullah Gülen Hocamıza da sonsuz teşekkürler ediyoruz” sözlerini anımsatan Emir, Gökçek’in cemaatle ilişkisini gizlemeye çalıştığını söyledi.

‘Arınç’ın ifadesi alınmalı’

Emir, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın Gökçek’i kastederek “Ankara’yı cemaate parsel parsel satmıştır” sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesinin alınmasını talep etti. Emir Gökçek’in “Cemaate, Allah rızası için yardım ediyorum” sözlerine ise “Allah rızası için milyon dolarlık arsalar verilmez” karşılığını verdi.

“Gökçek, yeteri kadar komik”

“Gökçek’in ahlak seviyesi yerlerde sürünmektedir” diyerek sert çıkışan Emir, Gökçek ile cemaat ilişkisine yönelik ortaya çıkan tüm ilişkilerin buz dağının görünen yüzü olduğunu belitti. Gökçek’in cemaate sunduğu olanakların bin de birini Ankaralılar’a sunmadığını vurgulayan Emir, Gökçek’ in yargılanmasını ve yurtdışı yasağının gelmesini talep etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr