TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden Anayasa Değişiklik Teklifi'ne dair konuşma yapan CHP İstanbul milletvekili Didem Engin, şu ifadeleri kullandı:
 
AKP milletvekilleri rejim değişikliğini hedefleyen teklife gizli oylamada heyecanla açık evet oyu vermek için birbirleriyle yarışırken, işsizliğin vahim boyutlara ulaşmış olması, doların 4 TL'ye yaklaşması ve bunun domino etkisiyle ekonomide yarattığı tahribat, borçlarımızın katlanarak artması, AKP'nin hiç ama hiç ilgisini çekmiyor. Türkiye, gelişmekte olan ülkeler içinde en riskli üç ülke arasında sıralanıyor. Esnaflarımızdan sanayicilerimize varıncaya kadar hemen her kesimden yükselen imdat çığlıkları AKP Hükümeti'nde hiç karşılık bulmuyor.

"AKP HÜKÜMETİ BU VURDUMDUYMAZLIKLA DEVAM EDEMEZ"

Anayasa değişiklik teklifiyle bugüne kadar edindiğimiz tüm demokratik kazanımların geri alınmak istenmesinin ülkemizdeki ayrışma ve kutuplaşmayı daha da körüklemesi tehlikesi AKP yönetimince görmezden geliniyor. Bugün ülkemizde yaşamakta olduğumuz istikrarsızlığın bizatihi sebebi halkımızın gündeminden kopuk AKP Hükümeti'dir. AKP Hükümeti, bu vurdum duymazlıkla devam edemez, bir an evvel halkımıza karşı sorumluluklarını hatırlamalıdır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr