CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, IŞİD’in elinde Türk yapımı silahların da olduğu iddiasının geçiştirilemeyeceğini, mutlaka araştırılması gerektiğini belirterek, “Tırlarla Suriye’ye gönderilen silahlar çatışmalarda el değiştirmiş olabileceği gibi daha vahimi bazı müttefik sandığımız gruplarca para karşılığı IŞİD’e satılmış da olabilir. Bunlar sonradan Mehmetçiğe karşı da kullanılmış olabilir” diye konuştu.

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Ahmet Takan, geçtiğimiz günlerde Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında yaralanan ve ismi açıklanmayan bir subayın “IŞİD’in elinde ABD, Rus hatta Türk yapımı silahların olduğu” iddiasını aktarmıştı.

Söz konusu iddiayı değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, iddianın geçiştirilemeyeceğini ve mutlaka araştırılması gerektiğini belirterek, “Söz konusu iddia hiç de akla, mantığa aykırı değil. Bu ülkede “Türkmenlere gönderiyoruz” adı altında nereye, kime gittiği belli olmayan tırlar dolusu silahlar Suriye’ye gönderildi ve bu sevkiyat bizzat iktidarca da kabul edildi. Türkmenlere yada ÖSO’ya diye gönderilen bu silahlar çatışmalarda el değiştirmiş olabileceği gibi daha vahimi müttefik sandığımız bazı kişi veya gruplarca para karşılığı IŞİD’e satılmış da olabilir. Bunlar sonradan Mehmetçiğe karşı da kullanılmış olabilir. Bu nedenle söz konusu iddia ivedilikle araştırılmalıdır” dedi.

“ÜRDÜN KRALI KADAR OLAMADILAR”

IŞİD tarafından rehin tutulan iki Türk askerinin yakılarak şehit edildiği iddialarına yönelik şu ana kadar iktidar cephesinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ciddi bir açıklama gelmemesini de eleştiren Cankurtaran, “Tek yaptıkları interneti yavaşlatmak oldu. İnternet yavaşlayınca yada yayın yasağı gelince böyle bir olay yaşanmamış mı oluyor? Bir an önce bu gençlerin akibeti ortaya çıkarılmalıdır. Bu insanların bir ailesi var. O insanlara ve onlar için endişe eden milyonlarca insana karşı hiç mi sorumluluğunuz yok? Olay yalansa çıkıp yalan denmeli, gerçekse de kamuoyundan gizlenmemeli. Bir Ürdün pilotu da IŞİD’in eline esir düşüp, vahşice yakılarak katledildiğinde Ürdün konuyu gizlemek bir yana pilotunu kahramanlaştırdı. Hatta Ürdün Kralı Abdullah, bizzat savaş pilotu kıyafetleriyle poz vererek, ölen pilotu için intikam sözü verdi. Türkiye’yi yönetenler bir Ürdün Kralı kadar olamadılar. Asker kıyafeti giyin, intikam naraları atın da demiyoruz ama en azından bu olay gerçekse dirisine sahip çıkamadığımız bu gençlerimizin bari hatıralarına sahip çıkın” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr