Almanya'da Nazım Hikmet etkinliğinde konuşan CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, eski başbakan Tansu Çiller'e benzetilmenin güzel olduğunu söyledi.

 Kendisine sorulan "Çiller’e sima olarak benzediğiniz söyleniyor? Buna ne diyorsunuz" şeklindeki sorusuyu yanıtlayan Böke şunları söyledi:

”Son günlerde Türkiye’de de gazeteciler eski Başbakanlardan Çiller’e benzediğimi söylüyorlar. Siyaset tarzımız hiç benzemiyor. Ancak Çiller’e benzemek güzel bir şey. Sonuçta bu ülkeye bir kadın olarak başbakanlık yapmış biri. Ancak ben yine de Selin Sayek Böke olarak anılmak istiyorum, Tansu Çiller olarak değil”

Böke, Washington’da kimlerle görüştüğünün belirsiz olduğu sır toplantılara katıldığına dair haberlere ilişkin de konuştu.

Haberlerin gerçekçilikten uzak olduğunu söyleyen Böke, “Bütün bunlar komplo teorisi. Başka odaklar üzerinden yıpratma politikaları bunlar. Ülkem adına bu tür iftiraları kabul etmek mümkün değil. Her siyasetci gibi ben de ABD'deki ekonomik toplantılara katıldım. Bunlar da açık toplantılardı” şeklinde açıklamada bulundu.güzel bir şey" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr