Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Özcan, Keşan Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Şükrü Bilir, CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu ile daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile askeri erkan katıldı. Kutlama programına halkın katılımı ise oldukça düşük oldu.

Çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, sunumda sadece ‘tüm şehitler ve 15 Temmuz şehitleri’ ifadelerine yer verilmesi nedeniyle Keşan Kaymakamı Nuri Özder’e tepkisini dile getirdi. Tören, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile sürdü. Daha sonra Keşan Halk Eğitim Merkezi ve Lalacık halk oyunları ekiplerinin gösterilerini sundu.

BELEDİYE BAŞKANI VE MİLLETVEKİLLERİ HALAY ÇEKTİ

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, Lalacık Halk Oyunları ekibiyle birlikte halay çekti. Tören belediye bandosunun konseri ile son buldu.

BİRCAN’DAN TEPKİ

Törenin ardından gazetecilere bir açıklama yapan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, “15 Temmuz şehitleri ve diğer tüm şehitler diyemezler. Bu ülkeyi kurtaran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. Bugün eğer kurtuluş bayramı kutluyorsak bu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. Onların direnişleri sayesindedir. Onların bu ülkeye sahip çıkmaları sayesindedir. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önce kullanılmadığı sürece ben sürekli protesto edeceğim. Tören varsa da töreni bırakıp gideceğim” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr