Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararının iptali için birçok sivil toplum örgütü ve çevrecilerin Danıştay'a açtığı dava üzerine görevlendirilen bilirkişi heyeti pazartesi günü inceleme yaptı. İnceleme sırasında sahada yer alan Milletvekili Aytuğ Atıcı, cep telefonuyla incelemeleri kayda aldı. Atıcı Danıştay 14'üncü Dairesi'ne verdiği dilekçeyle de keşif tutanağına itiraz etti.

"MERSİN YOK EDİLECEK"

Atıcı, dilekçe ve görüntüleri de sosyal medya hesabından paylaştı. Atıcı, görüntülerde yapılan inceleme ve nükleer santralın yapılacağı alandaki çalışmaları şöyle anlattı:
"Henüz ÇED raporu bile alınmadan, iş makinelerini ve kamyonları herkes buradan rahat bir şekilde görebiliyor. Güya biz buraya, ÇED raporunun uygun verilmediğini söylemeye geldik ama iş işten çoktan geçmiş gibi görünüyor. İnşaatı yapmaya başlamışlar, suçtur. ÇED raporu olmadığı halde şu an Danıştay hakimi raporun uygun olup olmadığını denetlemek ve karar vermek üzere buradayken, herkes iş makinelerinin çalıştığını görüyor. İşte burası nükleer santralin kurulacağı alan. Allah aşkına şuraya bir bakın. Cennetten bir köşe ve yok edilecek. Sizlere iş makinelerini göstermeye çalışacağım. Saygılı insanlar, ÇED raporunu bekleyip inşaata başlayacaklardı ya, işte bakın aylardır çalışıyorlar. Şu düzlükler tamamen dağ ve tepeydi. Şu ağaçlardan sonraki alan tamamen çorak. Ağaçlar kesilmiş. Çorak alanları, karşı tepeyi görüyorsunuz. Tam bir cennet burası. Bu alan yok edilecek, tüm Mersin yok edilecek. Bilirkişi heyetini de görüyorsunuz burada. Nükleer karşıtı mücadeleci, yılmaz savaşçıları görüyorsunuz, çevrecileri görüyorsunuz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr