CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki 3-5 ay içerisinde çözüm sürecini tekrar başlatma ihtimali yüksek. Ayrıca PYD'ye de 3-4 ay sonra 'terör örgütü' demeyecek" dedi.

CHP Parti Meclisi üyesi Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ile birlikte CHP Adana İl Örgütü'nü ziyaret eden Erdal Aksünger, Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş, İl Başkanı Ayhan Barut ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldi.

Aksünger, Türkiye'de çözüm sürecinin tekrar gündeme gelebileceğini de öne sürerek, şunları söyledi:

"Rıza Sarraf davası artık siyasi bir şantaj davasıdır, hukuki bir tarafı kalmamıştır bu işin. Göreceğiz ki, Recep Tayyip Erdoğan Amerika'ya gidip döndükten sonra, şimdi onu düşünüyor İran ile dünkü konuya baktığım zaman bunu daha iyi algılayabiliyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki 3-5 ay içerisinde çözüm sürecini tekrar başlatma ihtimali yüksek. Ayrıca PYD'ye 3-4 ay sonra terör örgütü demeyecek."

CNER: PARTİ DEVLETİ VAR

İlhan Cihaner ise geleneksel devlet-hükümet ayrımının artık Türkiye için geçerli olmadığını düşündüğünü belirterek şunları söyledi:

"AKP maalesef bu ayrım üzerinden hala siyasi olayları tahlil eden geniş bir kesim var. Bu ayrım tamamen kalkmıştır, önümüzde orijinal bir parti devleti söz konusudur. Bunu tehlikeli yapan da şu, AKP elitleri olarak tanımlayabileceğimiz bu aygıtı elinde tutan yapı kendileri kriminal bir takım tehditlerle karşı karşıya kaldıkları için bu tehditleri ülke çıkarlarının, ulusal çıkarların önüne koymuş durumdalar. Çünkü biliyorlar ki iktidarı kaybettikleri anda bir dizi suçla yargı önüne çıkacaklar. Tehlikeli olan bu, bunu aşmamız lazım. Aksi, taktirde Erdal Bey'in bahsettiği gibi belki de uluslararası davada şantaja açık hale gelecekler. Aksi takdirde 'Vay biz bu iktidarı kaybedersek işte palazlandırdığımız sermaye grupları ne olacak, çoluğumuz çocuğumuz ne olacak' deyip çok gözü kara birtakım maceralara dalabilecekler. Umuyorum ki koşulsuz bir şekilde AKP'yi destekleyen yurttaşlarımız ülkenin geleceğini, gelecek kuşakların geleceğini 3-5 adamın kişisel, AKP elitlerini kastediyorum, geleceklerine kurban etmezler."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr