CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın koordinasyonunu yürüttüğü Emek Büroları’nın ağustos ve eylül aylarına ilişkin raporunda, “AKP, OHAL ile işçi ölümlerinin üstünü kapatmak istiyor. AKP sadece OHAL’i değil; işçiye, emekçiye, çalışana yaptığı zulmü de uzatmıştır. OHAL’in halka döndüğünü ve binlerce mağdur yarattığını görüyoruz” görüşüne yer verildi. Emek Büroları’nın raporunda öne çıkan başlıklar şöyle:

340 işçi öldü

Hiç bu kadar işçi ölümü yaşanmadı: Son iki ayda 340 işçi iş cinayetleri sonucu hayatını kaybetti. AKP döneminde olduğu kadar hiçbir zaman bu kadar iş cinayeti ve işçi ölümleri yaşanmamıştır. Türkiye tarihinin en büyük krizi: 2 bin 346 akademisyen, 12 bin emniyet görevlisi, 27 bin 715 öğretmen, 2 bin 18 sağlık çalışanını ihraç etmek, binlerce insanı işsiz, öğrenciyi öğretmensiz ve akademisyensiz, hastayı doktorsuz bırakmak darbeyle mücadele yöntemi olamaz. Akademik unvanları sıfırlayacaklarına FETÖ lideri ile fotoğraf çektiren kendi vekillerinin milletvekilliğini düşürsünler. İnsanları işsiz bırakmak, iş bulmaması için her türlü insani olmayan yöntemi denemek darbeyle mücadele etmenin yöntemi değildir.


14 yıllık utanç


Binlerce dram: Hiçbir darbe döneminde görülmedik insani dramlar ortaya çıkmaktadır. 10 binlerce insanı işsiz bırakıp, bununla övünmek 14 yıllık bir iktidarın utancıdır. Akademik unvanların KHK ile alınması ne yasal, ne ahlaki ne de vicdanidir. Yeni saldırı kıdem tazminatı: AKP’nin OHAL ile hedeflediği yeni saldırı çalışanların temel hakkı olan kıdem tazminatını kaldırmaktır. Bireysel Emeklilik Sigortası bunun ön adımıydı. Şimdi AKP bütün çalışanların temel haklarını gasp ederek sendikasız ve sigortasız bir çalışma düzeni yaratmak istiyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr