CHP Adana İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katılan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Can Dündar ve Erdem Gül kararının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'ne yönelik söylemlerine tepki gösterdi. Ağbaba, geçmişte demokrasi kahramanı ilan edilen ve tamamına yakınını AK Parti'nin atadığı Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) bugün havuz medyası tarafından Fethullah Gülen'in, Cemaat'in kurumu olarak ilan edildiğini söyledi. Ağbaba, "Bu kadar utanmazlık olamaz. Demokrasinin, hukukun en büyük savunucusu dedikleri Anayasa Mahkemesi Başkanı bugün paralel yapının elemanı olmuş. Böyle giderse her kul paralel olmayı bir gün tadacak. İnsanlar mutlaka paralel olacak. Ki bu paralel yapı dedikleri geçmişte kucak kucağı oturdukları, beraber herkesi terörist ilan ettikleri bir yapı. Manşetlere bakınca insanın aklı almıyor"diye konuştu.

'LANET OLSUN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP'nin tek derdinin başkanlık olduğunu da hatırlatan Ağbaba şöyle konuştu: "Ülkenin bir tarafı yangın yerine dönmüş, sivil- asker insanlar şehit edilirken Cumhurbaşkanı ve AK Parti'nin tek derdi başkanlık. Türkiye'de belki de 1990'larda bile yaşanmayan şiddet, terör yaşanıyor. Ama birilerinin gündeminde bir şey var, ne ölen fakir fukara çocukları, ne ölen Miraylar, ne ölen Cemre bebekler, ne ölen Osmaniye'de, Adana'daki askerlerimiz, polislerimiz. Tek bir problemi var, tek bir derdi var, gittiği ülkelerden, Afrika'dan hep onu dillendiriyor, 'Başkan olacağım' diyor. Bu kadar şehit haberi varken, ülke kan gölüne dönmüşken lanet olsun senin başkanlığına, kahrolsun senin başkanlığına diyoruz."

Veli Ağbaba, Türkiye'nin derin bir kriz yaşadığını, hem içeride hem dışarıda sorunlar yaşadığını, ABD ve Rusya'nın yanı sıra tüm çevre ülkelerde ilişkilerimizin bozulduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr