Bütünşehir Yasası ile mahalleye dönüşen uzak köyler başta olmak üzere hizmet kalitesinde çeşitli sıkıntıların yaşandığını ifade eden Arık, Develi’nin il olmasıyla ilçe ve köylerin hizmet kalitesinin artacağını ve yaşanan mağduriyetlerin azalacağını iddia etti.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Develi’nin il olması için hazırladığı kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sundu. Bütünşehir Yasası ile Kayseri'nin uzak köylerinin mahalleye dönüştürüldüğünü ifade eden Arık, köylülerin mağduriyetlerle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Kayseri’nin kent merkezi ile ilçeleri arasındaki gelişmişlik farkının çok büyük olduğunu söyleyen Arık, çevre illerin teşviklerden yararlanmasına rağmen Kayseri’nin ilçelerinin bu teşviklerden faydalanmadığı ifade etti.

Arık, TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifinde, "Potansiyel olarak il olmayı çoktan hak eden Develi’nin il olması, öncelikle büyük bir problem olan köyden kente göçün önünü kesecektir. Yeni bir cazibe merkezi olacak Develi, hinterlandına da canlılık getirecektir. Bu bağlamda; Kayseri’nin Tomarza ve Yahyalı ilçeleri ile Adana’nın Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçelerinin mahalleleriyle bağlanarak Develi ismi ile yeni bir il kurulması öngörülmektedir" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr