Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile binlerce kamu personelinin, kurumları ile ilişiği kesildi. Bu isimler arasında, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde mayıs ayında şehit olan kardeşinin cenazesinde hükümete yönelik eleştirilerde bulunarak kamuoyu gündemine gelen Yarbay Mehmet Alkan da var.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Yarbay Mehmet Alkan'ın ihraç gerekçesini sordu.

CHP'li Bozkurt, Bakan Soylu'ya, "Yarbay Mehmet Alkan'ın ihraç edilmesinin gerekçesi nedir? İhracının kardeşinin Osmaniye'deki cenazesinde hükümete yönelik eleştirileri ve ayrıca 11 Mayıs 2016'da Osmaniye şehit yakınları ve gaziler derneğinde, orada bulunan kişiler ile yapılan sohbet esnasında sarf ettiği sözler ile ilgisi var mıdır?" diye sordu.

Yarbay Alkan'ın TSK'de 25 yıldan fazla süre hizmet verdiğini dile getiren Bozkurt, "Alkan'ın mevzuata yönelik tüm şartları taşımasına ve 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'na aykırı bir durumu bulunmamasına rağmen albaylığa terfi ettirilmemesinin gerekçesini" de öğrenmek istedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr