Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, bugün Taksim Meydanı’nda yapmayı planladıkları Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne ilişkin açıklama yaptı. İl Başkanı Cemal Canpolat, mitinge 133 milletvekili ile tam kadro katılacaklarını belirterek vatandaşlara, mitinge yalnızca Türk bayrağı ve Atatürk posterleri ile gelmeleri duyurusu yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de “Yalnızca genel başkanımız konuşma yapacak” dedi.

Şişhane’deki il başkanlığı binasında gerçekleşen basın toplantısına açıklamaya, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, TBMM CHP Grup Başkan vekili Engin Altay ve Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ile partililer katıldı. Açıklamada ilk olarak söz alan İl başkanı Cemal Canpolat, bugün Taksim Meydanı’nda onlarca sivil toplum kuruluşu ve sendikalarla miting yapacaklarını hatırlatarak “CHP olarak darbelerin her türlüsüne karşıyız. Türkiye’de başından beri hem Cumhuriyet hem de demokrasiden yana olan CHP Türkiye’nin birleştirici partisi olmuştur” dedi. 

‘Tavrımız net’

Canpolat’ın ardından söz alan TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, “CHP olarak tavrımız net. Her türlü darbe ve gericiliğe karşıyız. Yarın (bugün) Cumhuriyet, demokrasi, laikliğe sahip çıkmak için Taksim’de olacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise “Bu mitingin amacı demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıkmaktır. CHP sadece ev sahibidir. Yarın (bugün) Türkiye’nin bir tarih yazacağına inanıyoruz- Bütün parti ve kuruluşlara bu buluşmanın ruhuna uygun olarak gelmeleri çağrısı yapıyoruz” diye konuştu.

CHP’nin bugün gerçekleştirilecek mitingine Türk Kızılayı, Eğitim Sen, Birleşik Haziran Hareketi (BHH), Emek Partisi (EMEP) DİSK, Halkevleri, TTB (Türk Tabipleri Birliği) ve AKP sözcüsü Yasin Aktay’da katılacağını açıklamıştı. 

‘Herkese açık’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise CHP’nin Taksim’de gerçekleştireceği Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’nde herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

Mitinge gelenler 5 ayrı noktadan meydana alınacak

CHP'nin bugün Taksim Meydanı’nda düzenleyeceği “Barış ve Demokrasi Mitingi”ne katılmak isteyenlerin 5 ayrı noktada kurulan polis noktalarından üst araması yapılarak meydana alınacağı öğrenildi. Miting için hazırlıklar sabahın erken saatlerinde başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler meydana çıkan Tak-ı Zafer, Sıraselviler caddesini bariyerlerle kapattı. Öte yandan Gezi Parkı önünde bulunan sahneye “Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz” yazılı dev pankart asıldı. “Darbeye Hayır” pankartlarıyla çevrelenen sahnenin yanı sıra, meydana vinçlerle Atatürk posterleri ve “Yaşasın Laik Demokratik Türkiye” yazılı pankartlar da asıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr