CHP Genel Başkan  Yardımcısı Aksünger, kişisel verilerin sızdırıldığı iddialarıyla ilgili CHP'li  milletvekillerini gönderdiği bilgi notuyla bilgilendirdi.Milletvekillerine gönderdiği bilgilendirme notunda Aksünger, yapılmaya  çalışılanın, CHP’ye karşı bir algı operasyonun parçası, karaman’da ortaya çıkan,  ülkenin çeşitli bölgelerinde yaşandığı da belirlenen çocuğa yönelik taciz,  tecavüz konularını kapatmaya yönelik bir çalışma olduğunu savundu.

PARAYLA SATILIYORDU

Bu kişisel verilerin, 2004-2009 yılları arasında parayla satıldığını,  avukatların, bu tür mailleri aldıklarını defalarca kendilerine ilettiğini, sadece  avukatların değil, emlakçılar ve diğer meslek gruplarının, bu verileri 300 ile 2  bin lira arasında bir rakamla sahip olabildiğini ileri sürdü. Aksünger, UYAP projesi devreye girdikten sonra, avukatların bu  bilgilere ihtiyacı kalmadığını, bilgileri satanların, bir anlamda işsiz  kaldığını, bu konuyla ilgili 27 Temmuz 2010’da yapılan operasyonla 15 kişinin  gözaltına alındığını, 12'sinin ceza aldığını, bu kişilerde adres, telefon ve  kimlik isimli üç dosyanın bulunduğu bilgisayarların ele geçirildiğini ifade etti.      Dosyalarda 70 milyon kişinin kimlik bilgilerinin bulunduğunun basında  yer aldığına işaret eden Aksünger, bu kişilerin sattıkları veriyi kimden  aldığının, kaynağının, hükümet tarafından açıklanmadığını öne sürdü.

'KÜLLİYEN YALAN'

Aksünger,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali  Yıldırım'ın, bu verilerin 2010'da basına sızdırıldığını açıkladığını; Adalet  Bakanı BEKİR BOZDAĞ'ın, verilerin YSK tarafından siyasi partilere verilen seçmen  bilgilerinden olduğunu söylediğini; Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ise kimlik  verilerinin CHP İzmir İl Teşkilatınca sızdırıldığını ifade ettiğini anımsattı.Bunların hepsinin, "külliyen yalan" olduğunu iddia eden Aksünger,  "Bunun altındaki tek amaç, hükümetin bir erken seçime veya referanduma yönelik  çalışmasıdır" dedi.YSK'nın, siyasi partilerle veri paylaşımına ilk kez 2009’da  başladığını,verilerde anne kızlık soyadının da bulunduğunu, CHP’nin YSK’yı  uyarması sonucu ise kaldırıldığını belirtti.   Aksünger, Davutoğlu'nun, kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili  "Eski bir CHP milletvekili hakkında yasal süreç devam ediyor ve elimizde  yazışmalar var" dediğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

 "Bahsedilen milletvekili, 2011'de açılan e-Seçmen sitesi için  mahkemeye verilmiş olan önceki Genel Başkan Yardımcısı Sayın Emrahan Halıcı  olabilir. İnternette dolaşan bilgiler için de 2007, 2008  yıllarından önceye ait   kayıtlar vardır. Ellerindeki yazışmaların ne olduğu konusunda da açıklama yapmak  zorundalar, YSK yazışması mı CHP iç yazışması mı?

Adalet Bakanı'nın ve Başbakan'ın yaptığı tüm bu açıklamalar,  önümüzdeki muhtemel bir seçim veya referandumda, seçmen bilgilerinin siyasi  partilerden saklanarak, istedikleri sonuçları elde etmeye yönelik bir çalışmadır.  Bozdağ'ın 'YSK, bundan sonra vatandaşların kimlik bilgilerini siyasi partilere  vermeyecek' sözü bu konudaki şüphelerimizi doğrular niteliktedir. Seçim  Kanunu'nun 47.maddesi değiştirilerek, siyasi partilerden seçmen verilerini  gizleyip, denetimi engellemeye çalışıyorlar, olası bir seçim veya referandumdan  şaibeli de olsa, başarıyla çıkmak istemektedirler. Kurgu budur. Adalet  Bakanı’nın, seçmen bilgilerinin siyasi partilere verilmesi konusu ile ilgili  hiçbir yetkisi yoktur ve anayasal bir suç işlemektedir. YSK, bağımsız bir  kurumdur ve bu yetki sadece YSK’ya aittir. CHP olarak biz, hem kişisel verilerin  korunması  hem de seçimlerin adil ve şaibesiz yapılması konusu ile ilgili  üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr